78% d'ocupació mitjana dels apartaments turístics de Barcelona durant el mes d'agost

Nota de prensa, 13/08/2007

·        Els usuaris dels apartaments provenen de Regne Unit, Itàlia i França majoritàriament.   

Barcelona, 1 d’agost de 2007. L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) preveu una ocupació mitjana durant el mes d’agost del 78%, essent els caps de setmana -de dijous a diumenge- els dies més reservats per als turistes que visitaran la Ciutat Comtal.  

Aquest elevat índex d’ocupació confirma la tendència a l’alça que té aquest tipus d’allotjament entre els turistes que visiten Barcelona durant l’estiu, especialment pel que fa als usuaris de procedència estrangera.  Segons dades que ha recollit APARTUR, els usuaris dels apartaments durant aquest mes són majoritàriament (91%) turistes vacacionals: famílies i grups d’amics interessats a conèixer la realitat social i cultural de Barcelona. El 9% restant són clients de negocis.  

Durant la resta de l’any aquests percentatges s’igualen, ja que llavors apartaments turístics allotgen molts executius i empresaris que vénen a la ciutat per negocis, fires i congressos. Aquesta varietat de clients consolida els Apartaments Turístics de Barcelona com una oferta que s’adapta perfectament a les necessitats de turistes i empresaris que visiten la ciutat durant tot l’any. 

A l’agost l’estada mitjana dels clients dels apartaments és de 5 dies i en el 70% dels casos s’apliquen tarifes de temporada alta, excepte en el 30%, que són de temporada mitjana. Això equival a  un preu mitjà per persona i dia de 47€. 

Per nacionalitats, els anglesos són els principals usuaris dels apartaments turístics durant l’agost, seguit dels italians i els francesos, que atrets per la multitud d’activitats que ofereix la ciutat,  combinades amb la possibilitat de gaudir de les platges, el clima i la gastronomia mediterrànies, escullen aquest tipus d’allotjament per passar-hi les vacances.

Members area