Alta ocupació dels apartaments turístics amb motiu de la Fira de l'Alimentaria

Nota de prensa, 06/03/2006

               Alta ocupació dels apartaments turístics amb motiu de la Fira de l’Alimentaria

  • Els assistents són executius amb un nivell adquisitiu mig i alt, que es desplacen fins a Barcelona per assistir al saló, tant des d’Espanya com des d’altres països europeus
  • El partit  Barça- Chelsea coincideix amb la celebració de la Fira

 

Barcelona, 6 d’abril de 2006. Els apartaments turístics de Barcelona registren una alta ocupació amb motiu de la celebració d’Alimentaria 2006. La 30ena edició del Saló Internacional de l’alimentació i begudes  contribueix a que se superi el 80% d’ocupació durant els cinc dies que dura la fira (del 6 al 10 de març).

 

Tot i que hi ha, pels participants a la Fira, una gran tradició d’allotjament en hotel, les empreses explotadores d’apartaments turístics observen com una part d’aquesta demanda s’està desplaçant cap als seus productes. D’aquesta manera el mercat d’apartaments turístics  es consolida, després de la celebració dels congressos internacionals GSM i Bread & Butter on es va arribar a un ple absolut, com a alternativa d’allotjament per a empresaris que participen en  aquest tipus d’esdeveniments.

 

Usuaris de nivell alt i mig

Els usuaris que s’allotjaran als apartaments turístics durant aquests  cinc dies són executius i empresaris- visitants i expositors - amb un poder adquisitiu mig a elevat, que es traslladaran a Barcelona per assistir a la Fira. El seu perfil correspon a visitants d’un nivell econòmic i/o sociocultural de tipus mitjà alt i procedents en un alt percentatge dels casos de l’estranger. L’oferta d’apartaments de qualitat a preus competitius comporta que cada vegada més les empreses contemplin els apartaments turístics com a una alternativa de allotjament de qualitat, una activitat ja arrelada  en  les principals capitals europees.

Barça-Chelsea

El partit de Lliga de Campions que es diputa demà dimarts 7 de març al Camp Nou entre el F.C.Barcelona i el Chelsea representa pels participants a la fira un altre focus d’interès. La transcendència d’aquest enfrontament a nivell esportiu i la coincidència de dates amb la celebració del Saló de la Alimentaria ha comportat que un segment important dels usuaris que s’allotgen durant aquest dies als apartaments turístics s’interessin per aconseguir entrades per poder assistir a l’encontre.

Preus estables

L'organització d’Alimentaria 2006 espera que durant aquesta setmana 150.000 professionals, 40.000 de procedència internacional,  arribin a Barcelona per visitar la fira. Es preveu una despesa de uns 165 milions d’euros. Davant l’excepcionalitat d’aquest esdeveniment, les empreses dels apartaments turístics, com també els hotels, han decidit fixar preus de temporada alta. Tot i això, els responsables d’APARTUR – associació d’apartaments turístics de Barcelona es feliciten de que els seus associats no han aplicat pujades de preu més enllà de les tarifes habituals en èpoques de més ocupació.

Les altes dades d’ocupació amb motiu de la Fira de l’Alimentaria, que es pot convertir en un ple absolut per la clara tendència que existeix a Barcelona a la reserva “d’últim minut”, i l’assentament cada vegada més ferm d’aquest sector a nivell turístic, confirmen un inici de temporada molt positiu i fan preveure que els resultats d’ocupació per  l’any 2006 superaran amb escreix els obtinguts durant l’exercici anterior. Les dades extretes de l’últim sondeig  realitzat per Apartur-AATB (Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona) demostren que les empreses membres de l’associació es mostren optimistes, amb les seves dades de reserves i ocupació, de cara al tancament del primer trimestre de 2006.

 

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona-AATB-APARTUR

La filosofia i màxim objectiu de l’entitat és representar i aglutinar tots els seus afiliats, contribuint a la defensa i a la promoció dels seus interessos professionals, laborals, econòmics, socials i culturals. Permet una posició conjunta, amb un diàleg permanent i constructiu amb els organismes públics, tant des del punt de vista estratègic i de normativa i regulació del sector, com d’altres temes relacionats, com la promoció de Barcelona, la seguretat dels turistes... L’associació d’Apartaments Turístics de Barcelona APARTUR està formada per 65 empreses associades, totes explotadores d’apartaments turístics, que sumen una oferta total de més de 1.500 apartaments aproximadament.

 

L’associació considera que l’apartament turístic pot contribuir a un model de turisme no massiu, que cerqui un coneixement profund de l’entorn. Consideren que pot generar beneficis als petits establiments comercials urbans, que pot contribuir a la millora  de les estructures urbanes i difondre una imatge de proximitat real de Barcelona als països d’origen.

 

Per això, defensen una regulació dels apartaments turístics per garantir la qualitat dels serveis i l’excel·lència en la gestió, i insten als que exploten apartaments que no tenen regulada la seva situació i a aquells que no poden oferir el nivell de serveis requerit per defensar els apartaments turístics com generadors de turisme de qualitat, a que es reconverteixin o que extingeixin la seva activitat en el sector.

 

 

 

 

 

 

Members area