APARTUR aplaudeix les noves mesures d’Airbnb per combatre l’allotjament il·legal

29/05/2018

El president de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR), Enrique Alcántara, qualifica "de molt positives" les mesures que Airbnb ha anunciat que posarà en funcionament aquest divendres 1 de juny. En concret, Airbnb ha llançat una nova eina tecnològica per “ajudar els amfitrions a seguir les normes locals de turisme de Barcelona i Catalunya i facilitar que l'Ajuntament identifiqui els mals actors”.

APARTUR assegura que, amb la implementació d’aquestes mesures, “Airbnb se situa finalment en el terreny de la legalitat i, per tant, podrà contribuir com tothom a desenvolupar un projecte de turisme sostenible a la ciutat”. Per Alcántara, "és un excel·lent reconeixement a tot el sector i és especialment positiu pels tres agents principals: Airbnb, l’Ajuntament i APARTUR".

En aquest sentit, Alcántara destaca que l'oferta dels apartaments turístics a Barcelona "té molt futur, sempre i quan es gestioni en el marc legal establert i que tot estigui regulat". Segons el seu parer, cal "controlar que es paguin els impostos corresponents, que es facin els informes als Mossos d'Esquadra i, en definitiva, que tots plegats apostem per una pràctica seriosa, professionalitzada i de la qualitat en el servei".

Members area