APARTUR aplaudeix el pla contra els pisos turístics il·legals però reclama mesures que permetin un creixement ordenat dels pisos legals

La patronal proposa substituir els il·legals per pisos turístics legals com a única forma de garantir un model turístic responsable i sostenible en bona convivència amb els veïns, 10/08/2016

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) aplaudeix les mesures engegades per l’Ajuntament de Barcelona contra els habitatges d’ús turístic il·legals però les considera insuficients per eradicar la presència de pisos turístics il·legals a Barcelona.

Per APARTUR aquest pla de xoc és una condició necessària per aconseguir una correcta ordenació del sector però no és suficient. Des de l’associació, que agrupa uns 7.000 apartaments turístics de les 9.600 llicències actuals, es defensa que per aconseguir realment els objectius aquestes mesures s'haurien d'acompanyar d'altres que permetin restablir el desfasament que existeix entre l'oferta legal de pisos turístics i l'enorme demanda que hi ha per part dels turistes, especialment famílies, que visiten Barcelona.  Per Enrique Alcántara, president d’APARTUR, “si no s’adopten mesures que permetin un creixement ordenat i sostenible dels apartaments turístics legals difícilment acabarem amb els il·legals. Cal permetre el creixement de l'activitat dels apartaments legals

La proposta d’APARTUR implica substituir els allotjaments il·legals per pisos turístics legals. “Només d’aquesta manera -explica Alcántara-  podrem garantir la localització a les zones que més convingui a la ciutat; la ubicació en edificis en els quals no hi hagi conflicte entre veïns; el control de la bona gestió dels pisos turístics i el pagament de les taxes i els impostos”

Mesures per incentivar la bona convivència

Des de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona es treballa per portar a terme mesures que ajudin a establir un model turístics responsable i sostenible per a Barcelona, que incentivi l'activitat del petit comerç i la redistribució dels beneficis del turisme en perfecta convivència amb els veïns

En aquest sentit l’associació ha impulsat aquest estiu la instal·lació de sonòmetres als pisos turístics per prevenir les possibles molèsties per sorolls que els visitants puguin generar a la resta de veïns. La iniciativa, en col·laboració amb l’empresa Roomonitor i que està tenint molt bona acollida entre els empresaris del sector, permet al propietari de l’apartament el control del soroll de l’apartament a través de qualsevol dispositiu, com telèfons mòbils, tauletes o ordinadors. L’aplicació, a més, envia un avís quan es detecten volums potencialment molestos.

D’aquesta manera APARTUR es converteix en la primera associació del sector que promou la instal·lació de sonòmetres, esdevenint així en una entitat pionera en la prevenció de molèsties a veïns per contaminació acústica.

 

Bones dades d’ocupació aquest estiu

Aquest estiu s’estan registrant uns índex d’ocupació que auguren que serà una molt bona temporada. L’ocupació final del mes de juliol s’ha tancat en 90,13% i un preu mig per persona i nit de 49,93 euros. La mitjana de persones per a cada reserva durant aquest mes ha estat de 3,9. El mes d’agost es preveu que es tanqui amb ocupacions similars al juliol fins el 22 d’agost, per baixar una mica els darrers dies de mes.

Per nacionalitats el perfil del client dels apartaments turístics és bàsicament estranger i procedent del Regne Unit, França, Alemanya i dels països escandinaus.

Members area