APARTUR aplaudeix la renovació del Mobile World Congress fins el 2023

Per a la patronal dels apartaments turístics a Barcelona, el Mobile World Congress és fonamental per consolidar la desestacionalització del turisme que necessita la ciutat, 14/07/2015

La patronal d’apartaments turístics de la ciutat de Barcelona valora molt positivament que la ciutat continuï sent seu del Mobile World Congress fins el 2023, tal i com ha anunciat la GSMA en un comunicat aquest matí.

La renovació, que prolonga durant cinc anys més el contracte per acollir el MWC, significa continuar acollint un esdeveniment que per a la ciutat suposa més de 93.000 assistents,436 milions d'euros i prop de 12.675 treballs temporals a l'economia local. A més de les pernoctacions, per Enrique Alcántara, president d’APARTUR, “el MWC és fonamental per consolidar la desestacionalització del turisme que ara mateix tant necessita la ciutat”.  Per Alcántara, el problema del turisme a Barcelona se centra al juliol i a l’agost perquè està tot l'allotjament ocupat i s’hi suma l'allotjament de la costa catalana. “Aquestes persones vénen a Barcelona per passar el dia, però el nombre de turistes es dobla i és una concentració enorme. Però un Mobile al febrer no impacta en les molèsties, i pel negoci turístic és molt bo, és una meravella”.

Per APARTUR interessa que el turisme creixi en mesos de temporada baixa com el febrer quan no hi ha turisme de pas que no pernocta a la ciutat i per tant la capacitat de la ciutat és més gran. “Tant de bo tinguéssim un Mobile en cada mes de la temporada baixa perquè és una font de riquesa molt gran. Hi ha una redistribució de la despesa del turisme que li va molt bé a la ciutat” afirma Alcántara.

El Govern ordenarà i regularà noves formes d’allotjament turístic

Per la seva banda, la Generalitat ha anunciat avui que regularà noves modalitats d’allotjament turístic per tal de simplificar i actualitzar la normativa i regularitzar les tipologies d'allotjament existents. En aquest sentit APARTUR celebra la creació de noves modalitats d’allotjament, en especial la d’habitacions en pisos compartits ja que reflexa la realitat de l’oferta actual a Barcelona.

En paraules del president d’APARTUR, “el fet de poder legalitzar aquests establiments permetrà controlar la seva qualitat, el seu impacte a la ciutat i sobretot fiscalitzar l’activitat. A més, creiem que com en el cas dels habitatges d’ús turístic es dona més opcions a que la riquesa del turisme es redistribueixi entre més persones”.

En quant a la modificació d’habitatges d’ús turístic, per Enrique Alcántara es una iniciativa terrible ja que “pretén il·legalitzar a la ciutat de Barcelona qualsevol lloguer per mesos a persones que fins ara visitaven la ciutat per exemple per turisme de negocis o turisme mèdic i que a partir d’ara no es podran allotjar en apartaments turístics. Per a la patronal d’apartaments turístics de Barcelona,aquest tipus de turisme de llarga estada és un turisme que interessa a la ciutat i al qual “ni podem ni hem de renunciar ja que seria una total irresponsabilitat”.

Members area