Apartur celebra els resultats del servei de mediació per fer reforçar la convivència entre turistes i veïns

07/08/2019

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) es felicita pels bons resultats que està donant el Servei de Convivència entre comunitats de veïns i propietaris d’habitatges d’ús turístic i d’altres modalitats d’allotjaments turístics que va posar en marxa l’Ajuntament de Barcelona a principis d’any. El projecte, tutelat i dirigit pel consistori, i donat suport a per APARTUR, es presenta com un model que vol promoure una gestió alternativa de resolució de conflictes i millorar la convivència entre veïns i propietaris o gestors, millorant el desenvolupament de l'activitat turística.

Enrique Alcántara, president d'APARTUR valora molt positivament el funcionament del servei. Per Alcántara cal seguir treballant per normalitzar un model d’allotjament, “que ha nascut per quedar-se”. En aquest sentit, APARTUR aplaudeix l’esforç realitzat per l’equip municipal de mediació que, al llarg d’aquests primers mesos, ha aconseguit arribar a més de 300 comunitats de veïns i ha realitzat 238 assessoraments i mediacions per resoldre conflictes de convivència a comunitats de veïns amb Habitatges d’Ús Turístic legals, tal com ha detallat l’Ajuntament de Barcelona aquest matí en roda de premsa. Per Alcántara, “aquests resultats demostren que una bona gestió pot fer perfectament compatible la convivència entre veïns i pisos turístics”.

 

Oficina d’Atenció al Veí, una vella reivindicació

Aquest servei naixia d'una vella reivindicació de la patronal, que el 2015 va anunciar el que es va anomenar l'Oficina d'Atenció al Veí per conèixer de primera mà la situació i erradicar els problemes puntuals de convivència que poguessin donar-se. El servei que APARTUR plantejava en aquell moment volia actuar de mediador i vehicular-ho a través d'un telèfon operatiu les 24 hores perquè els veïns poguessin comunicar els possibles problemes de convivència.  

Alcántara afegeix que "cal seguir treballant per un model de ciutat on veïns i turistes convisquin i s'enriqueixin mútuament i, sobretot, per un model turístic sostenible" explica Alcántara.

Members area