APARTUR demana participar en la gestió dels fons recaptats amb la taxa turística

23/04/2018

 L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) demana formar part de la gestió dels fons que la capital catalana recapta amb la taxa turística. APARTUR dona resposta així a un dels problemes que planteja el model turístic que es vol pels propers anys a la ciutat de Barcelona. Una proposta que la patronal ha traslladat aquesta tarda durant la seva participació la comissió no permanent d’estudi de la situació econòmica de Barcelona.

Des d’APARTUR s’ha fet una crida a la col·laboració de tots els agents implicats en el sector turístic per tal de gestionar l’import de les estades turístiques a la ciutat de  Barcelona. Alcántara  afirma que “entre tots hem de decidir cap a on van els diners que es recapten per tal d’atraure més turisme familiar, millorar la convivència veïnal, promocionar el comerç de proximitat i, a més a més, afavorir les condicions de treball del sector”.

Finalment, APARTUR considera que en una ciutat on la demanda d'aquest tipus d'allotjament és molt superior a l'oferta legal, el repte hauria de ser assegurar-se que s’erradiquen els allotjaments il·legals ampliant la oferta d'habitatges d'us turístic legals que paguen impostos i que es poden tenir controlats. Per al President d’APARTUR, Enrique Alcántara, “cal un PEUAT just perquè la prohibició no soluciona els problemes reals dels veïns amb els habitatges d’ús turístic”.  A més a més, des de l’associació tornen a insistir en que el sector ja paga IBI, IVA, impost de societats, IRPF així com la taxa turística mentreque, tal i com insisteix Alcántara, “s’ha d’aconseguir que tothom pagui impostos en comptes d’apujar-los als que ja els paguem”.  

Members area