APARTUR distribuirà 50.000 plànols turístics de Ciutat Vella a favor del civisme

Nota de Prensa, 24/07/2007

·      Els bons resultats obtinguts l’any passat han fet que es repeteixi la iniciativa amb l’objectiu de transmetre uns valors que fomentin la integració i la cura de la ciutat. 

·      L’edició total de plànols ha estat de 190.000 unitats ja que també participen en aquesta campanya l’Ajuntament de Barcelona, el Gremi d’Hotelers i Turisme de Barcelona.  

Barcelona, 24 de juliol de 2007. L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) distribuirà 50.000 plànols turístics de Ciutat Vella amb la voluntat de fomentar el civisme entre els turistes que aquest estiu visitin la capital catalana. Es tracta de la reedició amb lleus modificacions d’aquest plànol, que l’any passat ja es va distribuir amb molt d’èxit.  

L’edició total ha estat de 190.000 exemplars que es distribuiran a oficines d’informació turística, punts d’interès, hotels i apartaments de la ciutat amb la col·laboració del Gremi d’Hotelers, Districte de Ciutat Vella-l’Ajuntament de Barcelona i Turisme de Barcelona.  

A més a més de servir com a suport d’orientació per la zona de Ciutat Vella, el plànol sota el missatge “Gaudeix Barcelona i cuida-la” convida a estimar la ciutat, adverteix els turistes del perill de possibles furts i estafes i apel·la a la col·laboració positiva en vers les conductes cíviques, així com a la convivència entre ciutadans i visitants.  

El públic objectiu d’aquests plànols comprèn els barcelonins i els visitants nacionals i estrangers, ja que s’han editat en les dues llengües oficials de Catalunya, català i castellà, i en anglès i francès.  

Aquesta iniciativa, que s’inspira en el decàleg de consells d’ús intern que formalitza APARTUR entre els seus usuaris des de l’estiu de 2005, es va dur a terme per primera vegada durant l’estiu passat “per tal d’oferir una eina útil per als visitants i a la vegada fomentar la convivència entre veïns i turistes; objectius que es van complir amb escreix”, segons Joaquim Mestre, president d’APARTUR. Els missatges que contenen els plànols busquen la integració del visitant a la ciutat evitant que aquests puguin ser autors ni víctimes de comportaments incívics.

Members area