APARTUR engega una campanya per implicar a tots els agents en la salvaguarda de la convivència a Barcelona

La campanya “Compromís per la convivència” inclou un espai web perquè veïns, entitats i administració se sumin a la iniciativa i facin públics els seus compromisos en pro del civisme Dintre de la campanya APARTUR farà signar un contracte als turistes per , 23/07/2015

La patronal d’apartaments turístics de la ciutat de Barcelona (APARTUR) engega avui la campanya “Compromís per la convivència” amb l’objectiu de ser proactius en el foment de la bona relació i encaix entre els turistes i la pròpia ciutadania barcelonina i reclama la implicació de tota la ciutat. Just quan comença una nova temporada d’estiu en la que es preveu una massificació dels espais públics i davant la concentració de turistes a la ciutat, APARTUR vol aportar el seu gra de sorra en pro de la convivència a la ciutat i posa en marxa un espai web (www.compromisperlaconvivencia.cat) destinat a veïns, entitats, comerços, administració pública i turistes perquè s’adhereixen a la iniciativa i facin públics els seus compromisos en benefici d’una Barcelona millor.

Des de la patronal d’apartaments turístics de la ciutat es té molt clar que la ciutat té un problema amb l’incivisme i que això afecta al turisme però volen deixar clar que aquest és només una petita part del problema real. “Tots hem de posar de la nostra part per assumir plegats aquest repte i fer de Barcelona un referent de bones pràctiques en matèria de convivència. Per això fem nostre aquest Compromís per la Convivència”, detalla Alcántara. “Sabem que executar tot això no serà fàcil, però volem ser proactius, i liderar aquesta millora en la ciutat i en la vida dels seus veïns”, conclou el president d’APARTUR.

Es pretén que cada individu o entitat de la ciutat assumeixi un compromís. El compromís d’APARTUR serà fer signar a tots els seus hostes un contracte en el que es comprometen a mantenir un comportament cívic i una bona entesa amb el veïnat durant la seva estada a Barcelona. “La bona convivència i l'equilibri entre ciutat i turisme és innegociable, però d'un temps ençà l'incivisme s'ha convertit en un dels problemes més greus que té la ciutat de Barcelona i això deteriora la destinació en el seu conjunt”, explica Enrique Alcántara, president d’APARTUR.

Aquest estiu la fiança que els turistes deixin als apartaments turístics anirà més enllà de reparar possibles desperfectes a l’allotjament i en cas que es produeixin situacions indesitjades, les empreses associades a APARTUR destinaran aquesta fiança a reparar o compensar possibles desperfectes o actituds no adequades que els turistes tinguin a la comunitat de veïns o als carrers de la ciutat.

Members area