APARTUR entra a formar parte del Consell Turisme i Ciutat per poder gestionar el turisme en comptes de prohibir-lo

25/04/2016
APARTUR entra a formar parte del Consell Turisme i Ciutat per poder gestionar el turisme en comptes de prohibir-lo

APARTUR ha estat un dels 24 membres escollits per les entitats inscrites al Fitxer General d'Entitats Ciutadanes de l'Ajuntament de Barcelona per formar part del Consell Turisme i Ciutat. L’associació ha obtingut un excel·lent resultat a les eleccions i en primer lloc vol manifestar el seu agraïment a totes les entitats que l’han fet possible: del sector turístic empresarial, APARTUR ha estat la tercera entitat, d’un total de tretze, que més vots ha aconseguit (24), només darrere de la Cambra de Comerç (37) i el Gremi d’Hotels de Barcelona (29).

Les principals funcions del Consell Turisme i Ciutat són assessorar el govern municipal sobre les iniciatives, les polítiques i les línies estratègiques de l’acció municipal en l’àmbit del turisme des d’una perspectiva transversal i proposar mesures d’actuació referides al turisme i a garantir la seva sostenibilitat.

APARTUR considera especialment important l’èxit obtingut a aquestes eleccions, atès que la principal finalitat dels informes, dictàmens, propostes i suggeriments del Consell és avaluar l’impacte del turisme i emetre alertes per tal de poder actuar en la prevenció de conflictes.

“Finalment podem parlar de turisme”
Malgrat que el govern de la ciutat hagi trigat gairebé un any en posar en marxa aquest important òrgan consultiu, l’associació espera que la formació del Consell sigui un punt d’inflexió: “APARTUR aposta per un turisme sostenible del qual ens puguem sentir tots orgullosos. És necessari que el govern municipal comenci a gestionar el turisme en comptes de prohibir-lo”, destaca Enrique Alcántara, president d’Apartur.

“Finalment després de gairebé un any podem començar a parlar de turisme, i des d’APARTUR posarem el més gran esforç i la millor voluntat per millorar el sector. Malgrat que ja fem tard, sobretot perquè portem dos anys reclamant un model responsable i sostenible”, conclou Alcántara.

 

Members area