APARTUR inicia els tràmits per aconseguir el certificat Biosphere i es convertirà en referència mundial de gestió responsable d’apartaments turístics

Cada pis s’haurà de sotmetre a auditories per avaluar els requisits de sostenibilitat, però el parc d’apartaments ja està preparat per assumir el repte. La patronal reafirma així el seu compromís amb la ciutat i es proposa que Barcelona se senti orgullosa, 15/12/2015
APARTUR inicia els tràmits per aconseguir el certificat Biosphere i es convertirà en referència mundial de gestió responsable d’apartaments turístics

L’associació d’apartaments turístics de la ciutat de Barcelona (APARTUR) ha iniciat formalment els tràmits per aconseguir el certificat Biosphere de turisme responsable i sostenible. La ciutat de Barcelona ja ostenta aquest guardó i ara la patronal dels apartaments vol convertir-se en la primera associació d’habitatges d’ús turístic al món que rep aquest reconeixement.

A partir del mes de gener, cada pis de lloguer turístic se sotmetrà a auditories per assegurar que es compleixen els requisits mediambientals que estableix l’Institut de Turisme Responsable, un tràmit que segons el president d’APARTUR, Enrique Alcántara, serà ràpid: “El parc d’apartaments està preparat i hi ha moltes iniciatives que es poden fer no suposen un cost important. Són petites accions però amb un retorn molt gran en termes mediambientals. Hem de ser capaços de fer-les”

L’obtenció del certificat Biosphere seria per a la patronal una de les passes més importants que fa l’associació en els darrers temps: “En depèn el futur de la nostra ciutat i entre tots hem de fer que sigui sostenible. El seny català i la sensibilitat vers aquests aspectes ens fa liderar iniciatives tan potents com el Biosphere”, ha explicat Enrique Alcántara.

Turisme de Barcelona i l’ITR han aplaudit la iniciativa. El director de Turisme de Barcelona, Jordi William, assegura que es tracta d’un repte i augura que l’aposta d’un actor com APARTUR per la responsabilitat i la sostenibilitat obrirà les portes de nous mercats, com els països nòrdics, escandinaus o asiàtics. William ha felicitat la patronal per la seva “aposta per prestigiar el sector i la marca Barcelona”. També el president de l’IRT, Tomás Azcárate, felicita APARTUR per “l’aposta decidida per un model sostenible”.

Lluita contra l’incivisme i l’economia submergida

I és que per APARTUR, el compromís amb la sostenibilitat i la ciutat de Barcelona és imprescindible i l’objectiu de l’entitat per al pròxim any 2016 és que la ciutat se senti orgullosa dels apartaments turístics. En aquest sentit, Alcántara recorda que la polèmica sobre l’incivisme és interessada i desproporcionada i assegura que les dades ho avalen: “Aquest any hi ha hagut 50 trucades al més per molèsties a veïns, el que suposa un 0,02% de les pernoctacions. L’objectiu és baixar-ho a zero”.

En aquest sentit, el regidor d’Empresa, Ocupació i Turisme, Agustí Colom, ha aplaudit la posada en marxa de l’Oficina d’Atenció al Veí impulsada aquest any per APARTUR i proposa que sigui l’Administració qui tuteli el servei.

Members area