APARTUR instal·la sonòmetres als pisos turístics per prevenir les molèsties a veïns

La patronal dels apartaments turístics impulsa una iniciativa pionera de la mà de l’empresa catalana Roomonitor, 31/05/2016

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) ha impulsat la instal·lació de sonòmetres als pisos turístics per prevenir les possibles molèsties per sorolls que els visitants puguin generar a la resta de veïns. APARTUR treballa de la mà de l’empresa catalana Roomonitor, encarregada del desenvolupament d’aquesta tecnologia, que permet al propietari de cada apartament turístic fer un control en temps real del nivell de decibels que hi ha en cada apartament. D’aquesta manera, els gestors d’habitatges turístics poden intercedir davant situacions potencialment molestes abans que l’excés de soroll desemboqui en problemes reals de convivència.

APARTUR és la primera associació del sector que promou la instal·lació de sonòmetres, esdevenint així en una entitat pionera en la prevenció de molèsties a veïns per contaminació acústica. Per al president d’APARTUR, Enrique Alcántara, tot i que el volum de queixes dels veïns és molt petit, era necessari engegar un projecte d’aquestes característiques perquè suposa “una mesura proactiva abans que apareguin els problemes” i que “demostra la voluntat d’APARTUR de garantir la convivència entre turistes i veïns, tot i la criminalització que sovint es fa del sector”.

El president de la patronal també destaca que “el control de sorolls permetrà evitar actituds inapropiades amb l’amenaça que això podria suposar per al negoci”. De fet, aquest projecte s’emmarca en el conjunt d’iniciatives que impulsa APARTUR en pro d’un model de turisme responsable i sostenible, com l’acord amb Barcelona Oberta per fer arribar els beneficis del turisme al petit comerç de la ciutat o la campanya Check In Solidari per recaptar fons pel Casal dels Infants.

La iniciativa s’ha engegat aquest mes de maig i està tenint molt bona acollida entre els empresaris del sector. El Roomonitor permet al propietari de l’apartament el control del soroll de l’apartament a través de qualsevol dispositiu, com telèfons mòbils, tauletes o ordinadors. L’aplicació, a més, envia un avís quan es detecten volums potencialment molestos

Members area