Apartur lamenta la ?obligatorietat? d'agrupar apartaments turístics que desprèn el nou Pla d'Usos

Nota de Premsa, 26/03/2010

 L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona lamenta la "obligarietat" d'agrupar  els apartaments turístics em edificis totalment dedicats a aquest ús. Acull la proposta amb prudència i recel i prepara al·legacions i solucions alternatives tot respectant al màxim l’objectiu del pla 

Apartur creu que aquesta mesura provocarà un gran perjudici tant per propietaris com per gestors i proposa que aquells apartaments que tinguin el vist i plau de la comunitat puguin seguir amb la seva activitat en l'emplaçament actual

 

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) , que aglutina 120 empreses gestores d’apartaments turístics i una oferta total de prop de 2.500 apartaments, lamenta i està en contra de la proposta inclosa dintre el nou Pla d’Usos de Ciutat Vella de traslladar llicències que es trobin en pisos amb veïns, cap a edificis totalment dedicats a aquesta activitat. 

Després d’analitzar parcialment un text certament complex, APARTUR estima que, com ja havia manifestat en ocasions anteriors, la possibilitat de desplaçar llicències es un aspecte que es considera d'entrada i en molts casos positiu, tant pel districte com pel sector. L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona lamenta però que aquesta disposició sigui d'obligat compliment ja que hi ha molts habitatges que no provoquen problemes ni queixes en el veïnat, i més quan fa poc temps que s'ha portat a terme un procés llarg i complicat de legalització dels habitatges d'us turístic a Ciutat Vella. En paraules de David Riba, nou president d’ APARTUR, “aquesta obligatorietat provocaria un gran perjudici tant per propietaris com per gestors d’apartaments”. 

Des d’ APARTUR es proposa incorporar la possibilitat que aquells apartaments que tinguin el vist i plau de la comunitat puguin seguir amb la seva activitat en l'emplaçament actual. No obstant, es veu complicat que es puguin satisfer totes les tipologies d'empreses i les parts implicades.  

Per aquestes raons, APARTUR acull la proposta amb prudència, optimisme i recel alhora, però ja comença a preparar al·legacions, que vol que siguin constructives i que fins i tot continguin  solucions alternatives, tot respectant al màxim l'objectiu que es desprèn del nou Pla d’Usos de Ciutat Vella.  

Members area