APARTUR present al debat sobre Turisme a Catalunya d’Alcaldes.eu

02/06/2014

El president d’APARTUR, David Riba, va participar divendres  en la taula rodona sobre turisme organitzada per Alcaldes.eu. Sota el títol “Turisme a Catalunya: com créixer en qualitat?”, el debat va destacar la necessitat de buscar aliances amb altres ciutats i oferir un turisme experiencial i de qualitat.

Amb la participació de Marian Muro, directora general de Turisme de la Generalitat. Sònia Recasens, segona tinent alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Torrella, director de promoció territorial i turisme de l’ajuntament de Barcelona així com alcaldes de municipis turístics i experts en la matèria, l’acte va servir per posar sobre la taula idees que han de servir per construir un millor producte turístic que cridi l’atenció fora de les nostres fronteres.

El turisme s’ha convertit en un dels eixos econòmics del país, dels pocs que no ha caigut al llarg de la crisi. De fet, així ho avalen les dades: 15,6 milions de turistes estrangers van visitar Catalunya l’any 2013. Un 7,9% més que l’any 2012. D’aquests, 4,1 eren francesos i 1,6 milions del Regne Unit. Els provinents de Rússia, 977.000, van ser els que més van augmentar respecte l’any 2012, un 31,8%. I de fet, els turistes russos són els que més gasten, 137,7 euros per deia de mitjana i els que fan estades més llargues.

Per l’origen dels forasters, el mercat més important és el francès, un 26,6% del total del turisme estranger i un 16,5% de la despesa total. Però els països emergents, amb Rússia, al capdavant, cada cop són més importants a l’espera, a més, de l’explosió de la Xina com a país exportador de turistes. La despesa mitjana diària és de 120,5 euros per turista i dia, un 1,4% més que el 2012.I l’estada mitjana està als 7,5 dies, amb un grau de satisfacció del 8,5.

Entre les conclusions principals del debat destaca que l’administració té pendent encara fer seure en una mateixa taula tots els agents implicats en el sector turístic, l’aposta per les noves tecnologies,  la cura del paisatge i  incidir en la necessitat que l’empresariat no caigui en la temptació de “fer negoci amb l’incivisme”.

Com a reptes de futur, ordenar les rutes de Catalunya, un objectiu fixat amb vista al 2015, enfortir la promoció del turisme juvenil, la relació entre el sector públic i el privat i l’aposta per la formació.

més informació

Members area