Apartur qualifica d'injusta la suspensió de noves llicències de pisos turístics durant sis mesos aprovada per l'Ajuntament de Barcelona

30/04/2014

El consistori ha aprovat la suspensió de les llicències de nous pisos turístics a les zones més concorregudes de la ciutat durant mig any per redactar un reglament específic per al sector en aquest termini. Per David Riba, president d’APARTUR, amb la suspensió es dóna la imatge que els apartaments turístics són generadors de problemes, quan gran part dels clients d’aquest tipus d’allotjament són famílies. 

“Estem farts que se'ns posi la cua i les banyes com si fóssim un dimoni i que només es parli dels apartaments turístics per dir que molestem i que tenim clients incívics. Aquestes molèsties existeixen, sí, però no són els apartaments reglats els que les generen, sinó els apartament il·legals contra els que nosaltres també lluitem i estem en contra. A més, de turistes incívics n'hi ha a tot arreu i no som precisament nosaltres els que els oferim barres lliures o polseretes de tot inclòs. Els nostres apartaments acullen famílies dignes que tenen ganes de conèixer la nostra ciutat amb la comoditat de fer de l'allotjament casa seva”, afirma Riba.

Des de l’associació es critica que la suspensió no afecta albergs ni pensions en blocs de veïns, igual que va passar amb el Pla d'Usos de Ciutat Vella que limitava més els pisos turístics que la resta d’allotjaments. També es lamenta que des de l'Ajuntament no s’han facilitat dades de les queixes --que són mínimes, i que aquesta suspensió es va comunicar només unes hores abans de la seva aprovació sense temps de reacció i sense pensar en les conseqüències per a tots aquells que estaven adequant pisos com apartaments turístics i que hauran perdut la seva inversió.“Amb aquestes regulacions i normatives que es volen implantar a la ciutat a qui es fa mal és al petit empresari, a aquell que en el seu dia va invertir en un o dos apartaments. Amb el que s'està parlant se'l condemna a la ruïna”, explica el president d'APARTUR.

Des de l'associació d'apartaments turístics de Barcelona s’agraeix que l'Ajuntament els hagi invitat a col·laborar en la redacció de la nova regulació. “El nostre compromís amb hotelers, ajuntaments, veïns, etc. hi serà sempre contra tota activitat il·legal, però el que no podem tolerar es que l'administració vulgui enterrar un sector econòmic tant important i tant digne com qualsevol altre model de turisme respectuós i compromès amb Barcelona i que aporta més de 300 milions d'euros cada any a l'economia del país”.

Members area