APARTUR reafirma el seu compromís amb l’Ajuntament de Barcelona per destinar pisos turístics a lloguer social

La patronal respon a la carta enviada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, on es demana la col·laboració del sector per allotjar famílies necessitades. APARTUR es posa a disposició del consistori i es compromet a treballar perquè aquesta col·laboraci, 07/07/2020

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) reafirma el seu compromís amb l’Ajuntament de Barcelona i es posa a la disposició del consistori per treballar perquè pisos turístics i de temporada actualment en desús es passin al lloguer social. Des de la patronal es respon així a la carta enviada aquest dimarts per l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, on es demana la col·laboració del sector per ajudar a solucionar el problema de l’habitatge per a famílies necessitades a Barcelona.

Des d’APARTUR es comprometen a treballar perquè l’acord, que fins ara estava en fase pilot, s’ajusti a les necessitats d’ambdues parts i es pugui tirar endavant “pel bé de la ciutat i dels barcelonins”.

El president d'APARTUR, Enrique Alcántara, confirma que ha parlat amb l’alcaldessa i li ha fet arribar el compromís de l’entitat i del sector. Des de l’inici de la crisi hem estat al costat de l’ajuntament i el nostre compromís és i serà per a tot el que la ciutat necessiti”.

Aquesta iniciativa vol donar continuïtat a la iniciada durant les primeres setmanes de la crisi sanitària, a través de la qual l'Ajuntament de Barcelona va disposar de 200 pisos d'APARTUR per a col·lectius vulnerables. En aquella ocasió, però, el consistori no va fer ús de cap dels habitatges proposats. Des de l'inici de la crisi sanitària, APARTUR ha cedit també 250 pisos de forma totalment gratuïta a personal sanitari dels hospitals i residències de la ciutat. També durant aquest període, uns 3.700 dels 9.600 habitatges d'ús turístic de Barcelona s'han passat al lloguer residencial convencional.

 

Members area