APARTUR rebutja l’IBI turístic i demana a l’ajuntament que deixi d’atacar al sector amb mesures que generaran més il·legalitat

L'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) demana al consistori que es centri en crear més oferta legalitzada i no en pensar més mesures que desincentiven la legalitat, 30/01/2017

L'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) lamenta que el consistori no deixi de proposar mesures contra el parc de pisos turístics legals de la ciutat en comptes de lluitar contra els més de 6.000 allotjaments il·legals que es calcula hi ha a la ciutat. APARTUR rebutja de ple la proposta anunciada avui que planteja la creació d’un impost més per aquest tipus d’allotjaments turístics.

La idea que els pisos turístics paguin un Impost de Bens Immobles (IBI) més elevat és absurda” afirma Enrique Alcántara, president d’APARTUR. Per Alcántara aquest IBI generarà encara més il·legalitat. “S’ha d’aconseguir que tothom pagui impostos en comptes de pujar el impostos als que ja els paguem”. La patronal insisteix en que el sector ja paga IBI, IVA, impost de societats, IRPF així com la taxa turística mentre que ni els allotjaments il·legals no paguen cap tipus d’impostos ni tampoc ho fan els visitants que no pernocten que col·lapsen el centre de la ciutat. “L’Ajuntament hauria de treballar en augmentar la oferta legalitzada i no en idear mesures que desincentivin la legalitat”.

Des de APARTUR no s’entén la postura de l’Ajuntament, que insisteix en atacar un model d’allotjament responsable i sostenible, que promou el turisme familiar, que redistribueix els beneficis del turisme entre milers de petits propietaris i que crea llocs de treball amb bones condicions. “L’Ajuntament hauria d’estar promovent la nostra activitat en comptes d’atacar-la, sobretot quan ha quedat sobradament demostrat després de gairebé tres anys de moratòria, que la pujada dels preus de lloguer a la ciutat no té res a veure amb els pisos turístics”.

 

Members area