APARTUR rebutja un nou augment de la taxa turística

27/09/2019

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) rebutja totalment la proposta del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona de tornar a augmentar la taxa turística a la ciutat.

La patronal recorda que el sector dels apartaments ja va patir un augment de la taxa, arribant-se a triplicar fa només dos anys. Actualment la taxa turística posa al mateix nivell, i de manera injusta, la pressió fiscal dels habitatges d’ús turístic i dels hotels de luxe.

En aquest sentit, des d’APARTUR es reclama a la Generalitat –que és qui hauria d’avalar i impulsar una mesura com aquesta– que reparteixi els costos del turisme: “Els turistes que no pernocten a la ciutat no paguen impostos i els allotjaments ja estem prou fiscalitzats”, afirma el president de la patronal, Enrique Alcántara.

A més, contràriament al que defensen els republicans, la mesura no ajudaria a fer aflorar l’oferta il·legal. De fet, generaria l’efecte contrari perquè “els habitatges il·legals no paguen impostos”, assegura Alcántara. En aquest sentit, la patronal recorda que hi ha actualment a la ciutat de Barcelona més de 9.000 habitacions turístiques il·legals que no paguen l’impost turístic.

Members area