APARTUR reclama ajudes directes de l’administració per mantenir els 5.000 llocs de treball que genera el sector a Barcelona

La oferta de pisos turístics a la ciutat es redueix un 86% des de l’esclat de la crisis de la covid . El sector dels habitatges d’ús turístic estima que la recuperació no arribarà fins a finals d’any, 18/01/2021

Més de 8.200 habitatges d'ús turístics (HUT) de la ciutat de Barcelona han deixat de prestar serveis al turisme de curta durada aquest 2020. Així ho conclou un estudi elaborat per l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) que determina que el 86% dels habitatges d’ús turístic de la ciutat han optat per sortir de la oferta turística i s’han reconvertit al lloguer residencial.

Amb aquest escenari la màxima preocupació del sector és com mantenir els més de 5.000 llocs de treball directes que els habitatges d’ús turístic van ocupar el 2019. Per Enrique Alcántara, president d’APARTUR, “calen més ajudes directes per un sector que també contribueix a la generació de milers de llocs de treball més de forma indirecta”.

Des del mes de maig, la xifra d’HUTS de la ciutat que han sortit del circuit turístic ha crescut un 64,6%, passant del 40,6% al mes de maig, al 62% del setembre i al 86% actual. Per Alcántara el sector es troba ara mateix buscant alternatives per sobreviure.

Segons l’estudi fet per APARTUR, el sector creu que encara es trigaran mesos a tornar a la normalitat. “No preveiem que la recuperació arribi abans de final d’any” declara el president de la patronal dels pisos turístics a Barcelona. En aquest escenari, un 48% dels 9.600 HUTS amb llicència que té la ciutat de Barcelona es plantegen deixar d’operar i passar-se al lloguer convencional de manera permanent si la crisi s’allarga.

 

 

Members area