APARTUR reclama un gran pacte de ciutat en matèria turística i aposta per un turisme familiar, responsable i sostenible

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona reclama asseure’s de forma urgent amb l’ajuntament per treballar de forma conjunta el Pla Especial de Regulació d’Allotjaments Turístics i fer un gran pacte de ciutat perquè Barcelona “no mori d’èxit”, 02/07/2015

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona, (APARTUR) reclama al consistori asseure’s al més aviat possible per treballar en el Pla Especial de Regulació d’Allotjaments Turístics. “Fa més d’un mes que demanen a l’ajuntament començar a treballar ja que entenem que el tema és urgent. Estem en un moment delicat i cal decidir quin tipus turisme volem per Barcelona”., afirma Enrique Alcántara, president de l’associació. APARTUR aposta per un turisme familiar, responsable i sostenible i considera que el model d’allotjament en habitatges d’ús turístic és ideal per potenciar aquest model ja que facilita la visita de famílies i, important, ajudaria a descentralitzar el turisme de les zones més massificades. A més, des de l’associació creuen que cal fer un pacte estable i a llarg termini si es vol evitar que la ciutat “mori d’èxit”.
 
Des de l’Associació es considera que, tot i que cap moratòria es bona, el fet que s’hagi estès a tot tipus d’allotjament i no només al sector dels apartaments, on la moratòria es efectiva des de fa més d’un any, facilitarà el treball i el diàleg conjunt. Per Alcántara “no tenia sentit una moratòria que només afectava a un tipus d’allotjament i és per això que entenem que s’hagi decidit parar i començar a treballar entre tots per fer un pacte de ciutat pel turisme”
 
Equilibri entre ciutat i turisme
APARTUR porta mesos treballant en accions que fomentin la bona convivència entre turisme i ciutat, quelcom innegociable i un dels reptes més importants que ha d’afrontar la ciutat. És per això que des de l’associació es proposa treballar en cinc grans punts: descentralització del turisme amb una zonificació de la taxa turística; accions per prevenir actes incívic en els HUTS; millorar la convivència en edificis amb veïns, redistribuir els beneficis del turisme entre els que més ho necessiten i acabar amb l'economia submergida, fet que no succeirà fins que es posi fi a la moratòria i es permeti un creixement ordenat del sector, perseguint qualsevol activitat d'allotjament il·legal.
 
Per ajudar a redistribuir els beneficis del turisme APARTUR està recollint aquest estiu i de forma proactiva l’anomenada taxa solidaria. Aquesta iniciativa, que es porta a terme per tercer any consecutiu, dóna un euro de cada reserva feta en un apartament turístic de la ciutat durant tot l’estiu a una causa solidària, en concret al Casal dels Infants del Raval. Enguany participen més de 1.700 apartaments.

Members area