APARTUR s’alinea amb l’Ajuntament per promoure els pisos turístics legals

15/07/2022

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) aplaudeix la campanya engegada per l’Ajuntament de Barcelona per combatre l’oferta il·legal d’habitatges d’ús turístic a la ciutat. Per la patronal cal seguir lluitant contra l’oferta submergida després de la crisi de la Covid que va deixar el sector “molt tocat”.

Per Enrique Alcántara, president d’APARTUR, la darrera crisi ha demostrat quant necessita Barcelona un turisme fort, sostenible i de qualitat. I això, reflexiona, “només s’aconsegueix amb empreses legals, que posin al visitant i al veí al centre i que potenciïn un turisme de qualitat”.

APARTUR treballa des de fa anys per un model on la convivència amb els veïns és una prioritat i on ambdós s’enriqueixin mútuament. Es tracta que els veïns contemplin el turisme com un benefici i una oportunitat i això, recorda Alcántara, “només es pot aconseguir amb un sector legal i professionalitzat”. En aquesta línia, des d’APARTUR es recorda que més del 30% dels HUT de la ciutat tenen instal•lats des de fa anys sonòmetres per mesurar el nivell de soroll. Una mesura proactiva impulsada per la patronal des de 2016.

La patronal recorda també la necessitat d’un sector fort econòmic i que contribueixi a les arques municipals. En aquest sentit, cada pis turístic de la ciutat genera 3.000 euros al mes en impostos.

 

Members area