APARTUR s’oposa a l’augment de la taxa turística

La patronal considera que la mesura no facilita la recuperació del sector ni la conservació dels llocs de treball, 14/09/2020

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) lamenta que l’Ajuntament de Barcelona mantingui en peu la seva proposta d’augmentar la taxa turística a partir de l’1 de gener de 2021. “No és el moment oportú”, afirma el president de la patronal, Enrique Alcántara, després que aquest dilluns el consistori hagi iniciat la tramitació que permetrà posar en marxa el recàrrec de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET).

Segons APARTUR, l’escenari que ha deixat aquest estiu la crisi sanitària fa necessari replantejar una mesura que el sector ja veia injusta i innecessària abans de la pandèmia. L’augment de la taxa té un impacte especialment negatiu en els habitatges d’ús turístic, ja que a mes de ser la segona pujada des de 2016, acaba equiparant els HUTs amb els hotels de luxe.

“Ara, a més, hem topat amb una crisi que ha deixat molt tocada l’economia”, recorda Alcántara. Per la patronal, pujar ara la taxa turística dificultarà encara més la recuperació de les empreses i el manteniment dels 5.000 llocs de treball directes que genera el sector a la ciutat: “És l’hora d’ajudar a conservar els llocs de treball i no d’augmentar impostos que posen les coses encara més difícils”.

Members area