Cau prop del 30% l’ocupació als apartaments turístics de BCN

27/03/2013

La previsió d’ocupació de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) per aquesta Setmana Santa cau prop d’un 30% en relació amb l’any passat. Segons el vicepresident d’APARTUR, Franck Granados, “hi ha famílies que ja no tenen pressupost per a les vacances i, les que sí que en tenen, passen menys dies fora de casa”. Granados atribueix el descens a “una notable caiguda del turisme intern” i subratlla que “els turistes que aguanten el sector durant aquesta Setmana Santa són, sobretot, francesos i anglesos”. Les reserves també indiquen un retrocés en el nombre de visitants provinents dels països nòrdics.

Tercera caiguda consecutiva

Tots els indicadors cauen per tercer any consecutiu. Menys ocupació, menys preu/nit i menys dies d’estada. L’enquesta d’ocupació revela que les persones que han escollit l’allotjament en apartaments turístics només s’estaran a Barcelona al voltant de 4 dies. El preu mitjà per persona i nit també acusa la tendència negativa i se situa aquest 2013 en poc més de 34 euros.

La tendència que pateix el sector queda palesa si es compara l’ocupació de l’any 2010 i la d’aquest any. Llavors era pràcticament impossible aconseguir un allotjament, amb una ocupació del 95%. En canvi, aquesta Setmana Santa, de cada 10 apartaments, n’hi haurà 4 que es quedaran sense hostes.

 

 

 

 

Members area