"Congelar incentiva la il·legalitat"

L'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) lamenta que l'Ajuntament proposi una regulació que beneficia les grans empreses i no aposti per la redistribució entre petits propietaris, 23/02/2016

L'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) lamenta que l'Ajuntament proposi una regulació dels allotjaments turístics que aposta amb fermesa per beneficiar grans empreses o grups multinacionals i no per la redistribució entre petits propietaris.

"Sorprèn que aquesta alcaldessa prefereixi perpetuar el model actual i que els beneficis del turisme quedin en mans del gran capital, com sempre", denuncia Enrique Alcántara, president d’APARTUR. Alcántara afegeix que "la pitjor forma de combatre la il·legalitat és la congelació de llicències. L'experiència de 11 anys de moratòria a Ciutat Vella evidència molt clarament els efectes de la mateixa en la il·legalitat. Cal fomentar que la gent realitzi una activitat de forma legal i pagui impostos"

Una altra oportunitat desaprofitada per l'Ajuntament

Per a l'associació, la proposta presentada aquest dimarts per la tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i el regidor d'Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom, és una nova oportunitat desaprofitada per regular adequadament el futur dels habitatges d'ús turístic a Barcelona: "Portem dos anys reclamant un model responsable i sostenible, econòmicament i mediambientalment, que incentivi l'activitat del petit comerç i la redistribució dels beneficis del turisme en perfecta convivència amb els veïns. I després de dos anys de moratòria a Barcelona, ​​que suposadament anava a permetre trobar un model equilibrat per a tots els actors, en què ningú ha fet res, la proposta de l'Ajuntament és arbitrària i injusta".

"La proposta presentada sembla confirmar el que molts temien: que el llarg procés participatiu només és una mesura cosmètica. Per a què ha servit la minuciosa anàlisi de zones, seccions censals, densitats...?", conclou el president d'APARTUR.

Members area