El 3GSM ocupa gairebé al 100% els apartaments turístics de Barcelona

Nota de prensa, 09/02/2007

El 3GSM ocupa gairebé al 100% els apartaments turístics de Barcelona        

Els usuaris provenen del Regne Unit i altres països europeus.§         Els apartaments turístics es consoliden com a alternativa d’allotjament. 

 Els congressos internacionals 3GSM i Bread & Butter han fet un grat favor al mercat d’apartaments turístics de Barcelona. Encara que durant tot l’any aquest tipus d’allotjament està molt demandat pels turistes espanyols i estrangers, s’han obtingut bons resultats en aquests mesos de baixa temporada, gràcies al Bread&Butter, però sobretot amb el casi 100% d’ocupació del 3GSM.

Tant aquest congrés com el de la B&B afavoreixen que els mesos de gener i febrer, considerats de temporada baixa a Barcelona, obtinguin uns resultats d’ocupació excel·lents. Així, les previsions d’ocupació d’Apartur (Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona) per al congrés dedicat a la telefonia mòbil són d’un 98%.

A causa de l’excepcionalitat d’aquestes dates, les empreses d’apartaments turístics i els hotelers han decidit fixar preus de temporada alta o fins I tot "extra". La mitjana de cost per persona i per nit es xifra en uns 60€, una xifra molt raonable, ja que en molts hotels s'ha comercialitzat a partir dels 120€ la doble o l'individual. És doncs amb satisfacció que podem dir que no s’han apreciat pujades desmesurades més enllà de les tarifes habituals en èpoques de més ocupació. En aquesta línia, el president d’Apartur,  Joaquim Mestre, satisfet per l’autocontrol de tarifes davant l’alta demanda, ha mostrat el seu agraïment a les empreses explotadores que formen part d’aquesta entitat per no haver aprofitat la falta de places per a aplicar recàrregues abusives als preus.Pel que fa als ocupants, que s’estaran a la ciutat una mitjana de 4 a 5 nits, el 90% vindran per al Congrés i s’estaran a Barcelona de dilluns a dimecres la pràctica totalitat, però hi haurà també molta ocupació de dijous a dissabte.

En quant a la procedència dels usuaris dels apartaments, el 43% provenen del Regne Unit, mentre que la resta, essencialment, vénen d’altres països europeus, Espanya inclosa. La majoria són executius i gent de negocis que han escollit els apartaments com una opció alternativa d’allotjament per a aquest tipus d’esdeveniments.Pensant en la satisfacció de la clientela, tant la de congressos com la que es turística i, per tant, aliena als grans esdeveniments, conscient dels límits legals i ètics, Apartur ha volgut apostar per uns preus competitius que contribueixin a presentar una oferta lliure i variada que permeti la consolidació de Barcelona com a seu de fires i congressos d’interès mundial. Joaquim Mestre, el president de l’Associació, ha declarat que no es pot jugar amb la confiança dels usuaris dels apartaments si es vol que la ciutat aculli més esdeveniments com el saló de telefonia mòbil 3GSM. 

L’Associació ha pogut constatar amb molta satisfacció que les empreses membres han sabut mostrar independència en la comercialització, control i moderació en la fixació de preus en ocasió de les fires i congressos que acull la ciutat. Apartur també ha volgut reforçar les seves consignes internes i la disciplina de mercat davant la polèmica sorgida abans de la celebració de la Bread&Butter, quan ja es va anunciar l’ocupació completa dels hotels durant el 3GSM, del 12 al 15 de febrer. Les xifres ho confirmen, els Apartaments Turístics de Barcelona han estat una bona alternativa davant l’acaparament de places hoteleres i han permès l’allotjament de visitants, sobretot congressistes, que han trobat dificultats per fer la seva reserva.

Segons una enquesta realitzada a peu de fira (durant la B&B) per l’empresa Barcelona On Line, sòcia d’Apartur, el 55% de visitants que va necessitar allotjament el va reservar a través de la xarxa i afirma estar satisfet amb la relació qualitat/preu. La meitat dels enquestats asseguren que es tornarien a allotjar al mateix lloc i valoren que estigués situat en lloc cèntric. Finalment, l’enquesta reflexa que un 13% dels visitants van ser usuaris d’apartaments i la majoria van aprofitar l’ocasió per fer turisme a la ciutat.

Members area