El sector dels apartaments turístics de Barcelona aplaudeix la postura de la nova direcció general de Turisme de la Generalitat de modificar la normativa que afecta al sector

Marian Muro, directora general de Turisme de la Generalitat, fa pública davant el sector la seva intenció de tornar a regular el sector dels apartaments sota la normativa turística. Muro anuncia que vol que el tema estigui resolt abans de la propera tempo, 09/02/2011

El més del centenar d'empreses gestores d'apartaments turístics de Barcelona reunides aquest dimecres a Barcelona per analitzar la situació del sector han aplaudit l'anunci de la nova directora general de Turisme, Marian Muro, de modificar la normativa que actualment inclou el sector dels apartaments turístics dintre de la llei d'habitatge. Per Muro, la intenció del govern és resoldre aquest tema “abans de la propera temporada” i treballar amb el sector en una nova normativa que reguli el sector, el modernitzi i li permeti créixer com a activitat econòmica.

 

L'anunci de la Direcció General de Turisme arriba en un moment en que el sector en ple demana més diàleg a les administracions per tal de poder continuar creixent. Per David Riba, president d'APARTUR, “els apartaments turístics som un sector en creixement i les empreses gestores d'apartaments turístics reclamen poder fer-ho sense traves administratives i en igualtat de condicions que qualsevol altre sector econòmic”.

 

Els empresaris del sector reunits avui a Barcelona han demostrat el seu descontent pels constants canvis de normativa i pel desgavell que existeix entre les diferents administracions públiques. Xavier Trias, representant de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Barcelona, ha estat l'encarregat d'obrir la jornada i en la mateixa línia que la nova directora general de Turisme de la Generalitat, ha reclamat la necessitat de diàleg entre administració i sector per tal d'ajudar a les empreses gestores d'apartaments turístics a créixer i a buscar l'excel·lència que la ciutat de Barcelona necessita pel seu model de turisme.

 

La jornada d'avui ha servit també perquè el director general de Turisme de Barcelona, Pere Duran, fes publiques les dades del sector durant l'any 2010, i perquè els representants del sector hagin pogut debatre sobre temes tan importants pel sector com la fiscalitat dels habitatges d'ús turístic, la repercussió que tindria pels apartaments turístics una possible categorització o la influencia de les xarxes socials en la rendibilitats de les empreses turístiques.

Members area