El ?turisme musical' i les noves tendències turístiques posicionen Barcelona com a capital d'oci

Nota de premsa, 28/08/2008

Uns 76.000 estrangers visiten Barcelona al llarg de l’any per a assistir a esdeveniments de tipus musical, festivals i concerts    

El Apartaments Turístics de Barcelona es posicionen com a còmoda alternativa per les pernoctacions d’aquest turisme cosmopolita  

Barcelona s’està convertint en la capital de les noves tendències d’oci i turisme. Els turistes ja no només arriben a la ciutat comtal moguts per les vacances, sigui estivals o d’un City Break, sinó que ja no dubten a l’hora de viatjar per assistir a un festival musical o assistir a qualsevol tipus d’esdeveniment cultural com poden ser fires, exposicions o gaudir de la gran riquesa cultural de Barcelona. 

Uns 76.000 estrangers ocupen la capital catalana al llarg de l’any amb motiu d’un esdeveniment musical, contribuint a  omplir els allotjaments de la ciutat. Aquesta xifra es comparable al poder d’atracció d’estrangers que sumen dos esdeveniments importants com poden ser la fira del World Mobile Congress i el Bread and Butter.  Quan parlem d’aquestes noves tendències turístiques parlem d’un col·lectiu independent, aventurer, el prototip de viatger independent que s’organitza ell mateix el viatge i és capaç de descobrir l’allotjament que millor s’acordarà amb el tipus de viatge que està realitzant.  

Per aquest motiu L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) es beneficia així d’aquestes noves tendències de turisme, ja que, davant la diversitat d’oferta d’allotjament; tant per preu, com per comoditat i espai d’un habitatge com per la independència que genera pels seus ocupants, els apartaments es posicionen com a la alternativa més còmoda per aquest tipus de turisme.Segons Franck Granados, vicepresident d’APARTUR, “els apartaments s’estan consolidant cada vegada més com una alternativa d’allotjament de qualitat i per tot els públics com demostra l’alta ocupació que solen assolir durant aquest tipus de festival”.

En quant al públic, es tracta d’un tipus d’un perfil jove, que ha omplert des de festivals musicals fins a tot tipus d’events culturals de la ciutat.  Potser actualment no té el més alt nivell econòmic, però si el tindrà en un futur. A més, són líders d’opinió que propaguen una imatge avantguardista i cultural de Barcelona i que sens dubte seran clients que tornaran a la capital catalana perquè son amants de la cultura. En el context de crisi econòmica en que estem i que, poc o molt, arribarà a afectar també el turisme, celebrem que la ciutat toqui tants segments diversos de turistes, ja que això manté l’atractiu de la ciutat, la seva posició com a ciutat moderna i avantguardista. Es un lloc per descobrir”. Explica el vicepresident d’APARTUR, Franck Granados. 

Així, el sector del turisme viu immers en una època de noves tendències on turisme musical, cultural, de fires, d’oci, de negoci, d’apartaments de luxe, de creuers, etc. mantenen Barcelona viva i com a pionera en el camp de l’arribada de noves tendències turístiques.

Members area