Els apartaments turístics de Barcelona assoleixen un 100% d'ocupació per Setmana Santa

Nota de Prensa, 12/04/2006

Els apartaments turístics de Barcelona assoleixen un 100% d’ocupació per Setmana Santa

 

  • El turisme estranger substitueix el de fires durant aquesta festivitat
  • El temps d’estada mitjana dels usuaris oscil·la entre 4 i 9 dies

 

Barcelona, 12 d’abril de 2006. Els apartaments turístics de Barcelona registren un ple absolut d’ocupació durant el període de Setmana Santa que compren els dies 13, 14,15,16 i 17 d’abril. Les altes dades d’ocupació  per aquestes dates confirmen la consolidació del mercat dels apartaments turístics com a ferma alternativa d’allotjament de qualitat i constaten l’assentament d’aquest sector com a oferta turística, amb un creixement estimat d’un 10 % respecte al mateix període festiu de l’any anterior.

 

El primer trimestre de 2006 Barcelona ha acollit diversos esdeveniments internacionals, fires i congressos, com 3GSM, Bread & Butter o la Fira Alimentaria que han consolidat també el mercat dels apartaments com a opció d’allotjament per empresaris en visita de negocis que participen en aquest tipus d’esdeveniments. Per Setmana santa els usuraris que utilitzaran els apartaments es desplacen fins a Barcelona amb un fi turístic.

Es tracte majoritàriament de famílies procedents en un alt percentatge dels casos de l’estranger, que reconeixen els apartaments com a forma diferent de fer turisme. El seu nivell socio-económic és mig-alt. Busquen alternatives a les rutes convencionals, més privacitat i més aproximació amb la vida quotidiana de Barcelona. Els temps d’estada dels usuaris als apartaments turístics oscil·la entre un mínim de 4 dies i un màxim de 9, ocupant la segona franja de Setmana Santa, a partir  del dijous 13 i perllongant, alguns, la seva estada durant la setmana posterior a la festivitat.

Els clients dels Apartaments turístics de ciutat aporten, d’acord amb els anàlisis interns realitzats per l’ Associació d’Apartaments Túrístics de Barcelona( APARTUR), un turisme d’alta qualitat, interessat per els costums i tradicions culturals del poble. Es tracta d’un usuari que des de la comoditat que l’hi dona un apartament, viu de manera molt intensa a nivell d’integració i de cultura la seva estada i allò  que vol fer a la ciutat. Un tipus d’usuari que aposta per una forma de fer turisme no agressiva amb la vida cívica  de les ciutats acollidores.

 

 

 

Members area