Els apartaments turístics de Barcelona preveuen un 90% d'ocupació per Setmana Santa

Nota de Premsa, 17/03/2008

La nacionalitat predominant dels visitants és la britànica i en segon lloc l’espanyola

Les puntes d’ocupació seran les nits de dijous a diumenge

Barcelona, 17 de març de 2008.- Els Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) registraran una ocupació del 90% durant el període de Setmana Santa. Les altes dades d’ocupació per aquestes dates confirmen la consolidació del mercat dels apartaments turístics com a ferma alternativa d’allotjament de qualitat i constaten l’assentament d’aquest sector com a oferta turística.

Les bones dades d’ocupació aconseguides durant el primer trimestre de l’any gràcies als  diversos esdeveniments internacionals, fires i congressos celebrats a Barcelona, com el World Mobile Congress, la Bread & Butter o recentment Alimentaria, han consolidat el mercat dels apartaments com a opció d’allotjament per empresaris en visita de negocis. Per Setmana Santa els usuraris que utilitzaran els apartaments es desplacen a Barcelona amb un fi turístic.

Es tracta principalment de famílies procedents en un alt percentatge dels casos del Regne Unit i que reconeixen els apartaments com a forma diferent de fer turisme. El seu nivell socioeconòmic és mig-alt i busquen alternatives a les rutes convencionals, més privacitat i més aproximació amb la vida quotidiana de la ciutat. En segon terme, s’espera turisme nacional que aprofitarà també aquests dies per visitar Barcelona. El temps d’estada mitjà dels usuaris als apartaments turístics és de 4,3 dies i s’ha establert un preu mig de 48€ per persona i dia, que corresponen a la tarifa de temporada alta en la majoria dels casos.

Els clients dels Apartaments turístics de ciutat aporten, d’acord amb els anàlisis interns realitzats per l’ Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR), un turisme d’alta qualitat, interessat pels costums i tradicions culturals del país. Segons Franck Granados, vicepresident d’APARTUR, “es tracta d’un usuari que des de la comoditat que li dóna un apartament, viu de manera molt intensa a nivell d’integració i de cultura la seva estada i allò que vol fer a la ciutat. Un tipus d’usuari que aposta per una forma de fer turisme no agressiva amb la vida cívica de les ciutats acollidores”.

Members area