Els apartaments turístics de Barcelona preveuen un 93% d'ocupació per Setmana Santa

Nota de prensa, 12/04/2007

 

  • El turisme estranger substitueix el de fires durant aquesta festivitat.
  • El perfil d’usuari és el d’una família de nivell sòcio-econòmic mig-alt provinent del Regne Unit.

 Barcelona, 4 d’abril de 2007. Els Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) registren una ocupació del 93% durant el període de Setmana Santa, essent els dies 6, 7 i 8 d’abril els més reservats. Les altes dades d’ocupació per aquestes dates confirmen la consolidació del mercat dels apartaments turístics com a ferma alternativa d’allotjament de qualitat i constaten l’assentament d’aquest sector com a oferta turística.  

El primer trimestre de 2007 Barcelona ha acollit diversos esdeveniments internacionals, fires i congressos, com el 3GSM o la Bread & Butter, que han consolidat també el mercat dels apartaments com a opció d’allotjament per empresaris en visita de negocis que participen en aquest tipus d’esdeveniments. Per Setmana Santa els usuraris que utilitzaran els apartaments es desplacen fins a Barcelona amb un fi turístic.  Es tracta principalment de famílies procedents en un alt percentatge dels casos del Regne Unit i que reconeixen els apartaments com a forma diferent de fer turisme.

El seu nivell socio-econòmic és mig-alt i busquen alternatives a les rutes convencionals, més privacitat i més aproximació amb la vida quotidiana de Barcelona. En segon terme, s’esperen turistes francesos, italians, espanyols i escandinaus, entre els quals també hi haurà parelles i grups d’amics. El temps d’estada mitjà dels usuaris als apartaments turístics és de 4,5 dies i s’ha establit un preu mig de 37€ per persona i dia, que corresponen a la tarifa de temporada alta en la majoria dels casos. 

Els clients dels Apartaments turístics de ciutat aporten, d’acord amb els anàlisis interns realitzats per l’ Associació d’Apartaments Túrístics de Barcelona (APARTUR), un turisme d’alta qualitat, interessat pels costums i tradicions culturals del país. Es tracta d’un usuari que des de la comoditat que li dóna un apartament, viu de manera molt intensa a nivell d’integració i de cultura la seva estada i allò que vol fer a la ciutat. Un tipus d’usuari que aposta per una forma de fer turisme no agressiva amb la vida cívica de les ciutats acollidores.

Members area