Els apartaments turístics de Barcelona preveuen una ocupació de prop del 70% per a aquest estiu

10/07/2013

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) preveu una ocupació mitjana d’un 68,87% per a aquest estiu, una xifra que es manté a la baixa, com ja va passar l’estiu passat. Les reserves fins el moment apunten a que el mes de juliol serà molt millor que l’agost, amb una ocupació que supera el 75%. Per contra, i com ja acostuma a passar, el mes d’agost les reserves cauen fins el 62,38%.

Per nacionalitats, els usuaris que més visitaran Barcelona aquest estiu en aquesta modalitat d’allotjament seran francesos, americans i anglesos. El preu mig per persona i nit es situa en els 45,67 euros. Els responsables d’APARTUR consideren que amb aquestes xifres no serà una bona campanya i ho atribueixen a la situació econòmica global i a una excés d’oferta de places d’allotjament a la ciutat de Barcelona. Creuen que si la ciutat no aconsegueix augmentar la demanda turística al mateix ritme que creix l’oferta, es malmetrà encara més un mercat ja saturat.

Per Franck Granados, vicepresident d’APARTUR, cal apostar per la qualitat, la legalitat i un servei diferenciat. “Ara bé, el que deplorem sobretot és la sensació que cada cop hi ha més gent que actua al marge de la llei, oferint apartaments il·legals, sense llicència, o lloguer d'habitacions sense disposar dels corresponents permisos. No només s'incrementa d'aquesta manera el nombre de places sinó, el que és més greu, en no pagar impostos ni contribucions socials, els que actuen al marge de la legalitat baixen la qualitat, trenquen els preus i creen un greuge comparatiu i en definitiva una competència deslleial.”

 

Members area