Els apartaments turístics de Barcelona preveuen una ocupació del 76% aquesta Setmana Santa
Els apartaments turístics de la ciutat de Barcelona registraran aquests dies de Setmana Santa una ocupació del 76%. APARTUR, l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona, fa un balanç més aviat positiu d’aquestes xifres que superen en quasi 14 punts les assolides en el mateix període de l’any passat (62,21%). L’ocupació prevista, però, se situa lluny del 87% del 2012.
El temps d’estada mitjà dels usuaris als apartaments turístics es situa en els 4,4 dies i les puntes d’ocupació seran les nit de dijous a diumenge. El perfil de turistes que visitaran aquests dies Barcelona i s’allotjaran en apartaments turístics són, principalment, famílies procedents dels països nòrdics, del Regne Unit i d’Itàlia. Es dona la curiositat que els italians desbanquen als francesos, uns habituals en el rànquing de nacionalitats que més opten per aquest tipus d’allotjament a la capital catalana.
Una dada que millora respecte els darrers anys és el preu mig per persona i nit. Enguany es situa en 43,10 euros, per sobre dels 34,5 euros/nit que s’havien pagat els dos darrers anys.
Sobreoferta i lluita contra els il·legals
Tots i els bons resultats que s’esperen per aquests dies, APARTUR no vol amagar la preocupació que existeix al sector per la sobreoferta de places hoteleres i d’allotjament en general que fa que cada vegada es noti més la temporada baixa a Barcelona. “En aquest context celebrem més que mai la lluita contra l'allotjament no reglat i il·legal, vivendes, habitacions, albergs i hotels sense llicència. La competència deslleial no es bona per a ningú”, comenta el president de la patronal dels apartaments turístics a Barcelona.
Davant les polèmiques sorgides en els darrers temps, des d’APARTUR segueixen apostant per la desestacionalització, la promoció i la descentralització de l'oferta d'allotjament i d'activitats ludico-culturals. El sobredimensionament de l'oferta de places està creant situacions que no son bones ni pel sector, ni pels sectors que es beneficien de la bona marxa del turisme (hosteleria, comerç de proximitat, transport, etc.), reflexiona Riba. “La millor manera de lluitar contra aquest sobredimensionament i les tensions que això provoca al sector són treballar la qualitat del producte i del servei, la promoció i l'oferta cultural i d'oci de la ciutat i, sobretot, la cooperació entre gremis i administració”, conclou el president d’APARTUR.