Els apartaments turístics de Barcelona preveuen una ocupació superior al 70% per a aquest estiu

17/07/2014

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) preveu una ocupació mitjana del 71,5% per a aquest estiu. Les reserves fins el moment apunten a que aquest mes de juliol serà molt millor que l’agost, amb una ocupació que supera el 76%. A l’agost les reserves cauen fins el 67%. Tot i això, com ja ve passant en els darrers anys, la importància del last minute serà la que decidirà l’ocupació final. L’estiu del 2013 les previsions indicaven una ocupació de prop del 70% i les xifres finals van pujar fins el 80,79%.

Per nacionalitats, els usuaris que més visitaran Barcelona aquest estiu en aquesta modalitat d’allotjament seran francesos, anglesos i russos. S’estaran una mitja de 5,4 dies i el preu mig per persona i nit es situa en els 39 euros -un preu inferior als 45 euros de l’any passat. 

Si el perfil de turista que s’allotja en apartaments turístics sempre ha estat preferentment un públic familiar, enguany, i segons destaquen des de l’associació, s’ha vist un important increment de famílies amb nens.

Campanya a favor dels apartaments turístics

Quan es compleix un any de la posada en marxa del Pla d’Usos de Ciutat de Vella i després de la moratòria de llicències decretada per l’Ajuntament de Barcelona i la recent multa de la Generalitat a la plataforma de reserves Airbnb,

David Riba, president d’APARTUR, amb el recolzament de Lluís Torrent, president de la patronal catalana FEDERATUR, ha volgut deixar clar que el sector ni vol ni pot quedar-se de braços creuats mentre intenten acabar amb ell.

“Defensem un model de qualitat perquè som una part important de l’engranatge de la industria turística de Barcelona”, ha afirmat Riba. Segons el president de la patronal, “l’Administració està legislant sense tenir en compte l’opinió del sector”.A més, retreu a la industria hotelera que “amb les seves declaracions incendiaries i plenes de demagògia només demostren por a haver-se de repartir el pastís”. Riba espera que en el curt termini “aquella part de l’opinió pública que es deixa portar per aquells que no fan bé la seva feina, s’adonin que els apartaments turístics som un sector important per a l’economia”.

En aquest sentit, APARTUR ha presentat una campanya de recollida de signatures per defensar el model d’apartaments turístics a la ciutat de Barcelona. La iniciativa sorgeix en resposta a les mesures preses des de l’Ajuntament que posen en perill el sector. La campanya es dirigeix tant als turistes que visiten la ciutat com a la resta de veïns i ciutadans que vegin en aquest model una oportunitat per a Barcelona.

 

Escolta la roda de premsa en la que han participar David Riba, president d'APARTUR i Lluís Torrent, president de FEDERATUR

Members area