Els apartaments turístics de Barcelona registren un 81,26% d'ocupació al mes d'agost

Nota de Premsa, 10/09/2009

Aquesta dada confirma els bons nivells d’ocupació que han registrat els apartaments turístics de Barcelona durant els mesos purament vacacionals d’estiu  

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) xifra l’ocupació mitja dels apartaments turístics de la ciutat de Barcelona durant el mes d’agost en un 81, 26%. Aquesta dada, juntament amb el 81,51% d’ocupació que van registrar els apartaments turístics al mes de juliol, confirma la tendència observada ja l’any passat de que tot i la crisi la gent no renuncia a les seves vacances.

Granados, vice president d’Apartur, matitza aquest bon resultat d’ocupació, que s’ha centrat de moment en els mesos de temporada més forta. “L’activitat purament vacacional es la que ha permès sortejar la temporada estiuenca”. Granados creu que el sector pot estar satisfet perquè “hem seguit aportant riquesa a la ciutat i hem pogut contribuir a mantenir el flux de visitants. Hem pogut donar satisfacció a la nostre clientela, i el nostre sector aposta cada cop mes per la fidelització i el boca-orella, tot sabent que Barcelona no és una destinació amb el mateix grau de repetició que d’altres. Hi ha hagut, però, un preu a pagar que ha estat seguir la tònica generalitzada de l’any en quant a rebaixes en el preu.”

 Tot i que les xifres són lleugerament superiors a les registrades durant el mateix mes de l’any passat, on els nivells d’ocupació es van xifrar en un 76%,  el vice president d’Apartur recorda que els empresaris del sector estan portant a terme ja des de fa uns mesos, una política d’ofertes i rebaixes de preus que oscil·len entre un 20 i un 30%. “Tot i no ser econòmicament una política recomanable, aquest comportament es justifica tant perquè l’apartament a la força s’ha de mirar poc o prou en el mirall del context de preus hotelers, i, simplement,  perquè en un context de crisi, és el que s’espera el client”.  

Members area