Els apartaments turístics de Barcelona registren aquestes festes pèrdues de 2,8 milions d’euros

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) estima que les mesures anunciades la setmana passada per la Generalitat han provocat un 22% de cancel·lacions de les reserves per aquestes festes . El sector dels habitatges d’ús turístic reclama, 28/12/2021

El 22% de les reserves que esperaven aquests dies els habitatges d'ús turístics (HUT) de la ciutat de Barcelona han estat cancel·lades després de les mesures anunciades la setmana passada per la Generalitat de Catalunya.

Segons APARTUR, l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona, les pèrdues econòmiques directes generades fins el moment s’estimen en 2,8 milions d’euros. A aquesta xifra, remarquen, cal sumar la despesa que els turistes haurien fet a la ciutat i les pèrdues per l’aturada en sec de noves reserves. 

Amb aquest escenari la preocupació del sector és “màxima”. Enrique Alcántara, president d’APARTUR, recorda la greu situació que estan patint les pimes i els autònoms del sector des de fa gairebé dos anys, amb una paralització de l’activitat i sense mesures de compensació econòmica reals i efectives. Per això, reclama que “ha arribat el moment que comencin arribar ajudes directes i urgents per evitar la desaparició de milers d’empreses que no podran suportar una altra onada amb una activitat sota mínims”. Pel president de la patronal dels pisos turístics a Barcelona les conseqüències de les restriccions tindran un efecte molt més important en les reserves del mes de gener.

 

Members area