Els apartaments turístics de Barcelona registren una ocupació mitjana del 83,8% durant l’estiu

01/09/2014

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) tanca l’estiu amb una ocupació mitjana del 83,8%, una xifra 3 punts per sobre de les ocupacions de l’estiu de l’any passat i molt per sobre de les previsions fetes per l’associació abans de l’inici de temporada.

Gràcies a les reserves de darrera hora, l’ocupació final del mes d’agost s’ha tancat en 87,07% i un preu mig per persona i nit de 50,24 euros. Les xifres previstes per la patronal dels apartaments turístics a Barcelona es situaven 12,39 punts per sota d’aquests números. El promig de persones per a cada reserva durant aquest mes ha estat de 3,9.

El mes de juliol també va superar les expectatives inicials en 4,71 punts, arribant a una ocupació mitjana del 80,71%, una xifra molt similar a la de juliol de 2013 (79,88%).

  

Oposició davant l’incivisme

La patronal dels apartaments turístic també fa balanç en l'inici del nou curs dels incidents amb turistes durant el mes d'agost al barri de la Barceloneta. En aquest sentit, APARTUR insisteix que la patronal se situa també en oposició frontal davant l'incivisme i davant l'economia submergida i lamenta la lectura simplista que s'ha fet de l'afer de la Barceloneta. "Els apartaments turístics no generen incivisme per si sols i no és just que ara es posi en dubte un model d'èxit arreu d'Europa".

APARTUR es pregunta perquè es planteja el tancament d'apartaments turístics a Barcelona arrel dels lamentables fets de la Barceloneta i no es planteja el tancament d'hotels davant l'existència del balconing o el tancament de discoteques davant l'existència de promocions indecents com les aparegudes a Magaluf també aquest estiu. La patronal entén que la solució a l'incivisme, al turisme de borratxera, al balconing o al mamading "no passa per criminalitzar tot un sector, sinó sancionant a qui no compleixi".

La patronal reitera el seu compromís amb l'Ajuntament de Barcelona per cercar solucions conjuntes als problemes del sector sense que això signifiqui criminalitzar-lo i se solidaritza amb els veïns que hagin patit accions d'incivisme. En aquest sentit, demana que no es posi tothom al mateix sac i recorda a totes les parts que el fet de bloquejar l'atorgament de noves llicències per a apartaments turístics només fa que propiciar l'aparició d'apartaments il·legals, difícils de controlar.

Members area