Els apartaments turístics de Barcelona registren una ocupació propera al total per cap d'any

Nota de prensa, 28/12/2007

El fet que el darrer dia de l’any caigui en dilluns ha provocat que l’estada dels turistes a Barcelona sigui més llarga que en altres ocasions.

Els empresaris del sector qualifiquen la campanya nadalenca d’ "excepcional”.   

Barcelona, 28 de desembre de 2007.  Els Apartaments Turístics de Barcelona registraran aquest Cap d’Any, entre el dies 29 de desembre i l’1 de gener, una ocupació mitjana del 98%, segons dades de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR).

Una xifra que constata que Barcelona es consolida, a nivell europeu, com a destí turístic per aquesta festivitat i que confirma els apartaments com a alternativa d’allotjament de qualitat. Els empresaris del sector no dubten en qualificar aquesta campanya de Nadal d’“excepcional”. 

El cap d’any és un període de l’any on habitualment s’obté una major demanda. El fet que aquest 2007 el final d’any coincideixi amb un pont encara ha incrementat més el volum de turistes, ja que la majoria arribaran entre avui i demà a la ciutat. Segons les reserves, la mitjana d’estada a la ciutat són cinc nits, tot i que en molts casos s’arriba fins a les set. El 95% dels usuaris d’apartaments turístics durant aquests dies són turistes que viatgen en família o amb la parella.

La nacionalitat predominant és la britànica i en segon lloc la espanyola. El retrocés del nombre de turistes italians, molt present a Barcelona per aquestes dates els darrers cinc anys, ha beneficiat els turistes nacionals. Tots ells venen a Barcelona atrets per l’oferta cultural, gastronòmica i turística i  alhora per la diversitat de propostes que ofereix la ciutat per celebrar la nit de cap d’any.  

Durant aquest pont de final d’any el preu mig d’un apartament turístic a Barcelona se situa en 45 euros per persona i nit, ja que la gran majoria d’empreses del sector ha decidit aplicar la tarifa de temporada alta.

Members area