Els apartaments turístics de Barcelona superen el 71,2% d'ocupació durant el mes d'abril

Nota de Premsa, 13/05/2009

 

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona engega una enquesta mensual amb l’objectiu de conèixer els nivells d’ocupació dels apartaments turístics fora del circuit d’events i festius que es celebren a la ciutat

La dada, si es té en compte la crisi econòmica i l’augment de la demanda de places ofertades, es pot considerar bona tot i que sigui a costa de la rendibilitat 

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) engega a partir d’aquest mes una enquesta mensual als seus socis per donar a conèixer els resultats d’ocupació dels apartaments turístics de la ciutat. Fins ara l’associació, que aglutina prop de 2.500 apartaments, només recollia aquests resultats durant el transcurs de vacances o events importants a la ciutat.  

La primera enquesta d’ocupació reflexa que durant el mes d’abril, incloent vacances de Setmana Santa, els apartaments turístics de Barcelona van arribar a uns nivell del 71,2% d’ocupació.  

Frank Granados, vice president d’Apartur, considera aquesta xifra bona tenint en compte la crisi econòmica i l’augment de places ofertades al sector en els darrers temps, tot i les rendibilitats negatives o nul·les per les baixades de preu. Una xifra d’ocupació que s’està obtenint aplicant rebaixes d’entre un 20 i un 30% en els preus. “ Aquest any, explica Granados, en molts casos, la rendibilitat  es nul·la o inclòs negativa però el sector no només necessita a curt termini poder tenir clientela, encara que sigui a cost, sinó que, en una visió a mig i llarg termini, el sector creu que són vitals tots els esforços encaminats a mantenir al màxim d’activa la destinació Barcelona”.

Members area