Els apartaments turístics de Barcelona superen el 80,11% d’ocupació durant el mes d’agost

Els apartaments turístics tanquen la temporada d’estiu, a falta de veure què passa el mes de setembre, amb una ocupació mitja del 80%, 06/09/2010

Barcelona 06 de setembre de 2010 – L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) xifra l’ocupació mitja dels apartaments turístics de la ciutat durant el mes d’agost en un 80,11%, el que suposa mantenir les xifres que es van registrar durant el mateix període de l’any passat.

 

Aquest estiu, els apartaments turístics de la ciutat de Barcelona han registrat nivells d’ocupació lleugerament superiors als que es van xifrar la temporada passada, arribant al 80% d’ocupació mitja i a l’espera de veure què passa durant el mes de setembre. El mes de juny es va arribar al 74,30% d’ocupació dels apartaments, 4,3 punts per sobre de l’ocupació del 2009. El mes de juliol la xifra augmenta fins els 3 punts de diferencia (81% en 2009 pels 84% d’aquest any). En canvi, en el mes d’agost els nivells d’ocupació d’enguany han baixat poc més d’un u per cent, dels 81,26% del 2009 a al 80,11% d’aquest any. Aquesta baixada es deu en part a la davallada de turistes que han visitat la ciutat la darrera setmana del mes.

 

Aquest augment ve a significar el lent procés de recuperació que està vivint el sector. David Riba, president de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) explica aquesta millora “en l’augment dels dies d’estada i en la recuperació dels mercats nord-americà, francès i alemany”. APARTUR recorda que, tot i la recuperació, els empresaris del sector estan portant a terme des de fa mesos, una política d’ofertes i rebaixes de preus que “tot i no ser econòmicament una política recomanable, es justifica perquè en un context de crisi, és el que el client espera”.

Members area