Els apartaments turístics de Barcelona utilitzaran energia verda

APARTUR, l’associació que agrupa la major oferta regulada d’apartaments turístics de Barcelona, ha arribat a un acord de col·laboració amb HolaLuz per promoure l’ús d’una energia 100% neta, 10/05/2018

APARTUR facilitarà que els més de 7.000 apartaments turístics regulats que formen part de la seva comunitat utilitzin energia 100% neta. La mesura serà possible gràcies a l’acord al que ha arribat l’associació amb la companyia elèctrica d’energia verda HolaLuz i podria suposar un estalvi d’11.340 tones d’emissions de CO2 anuals a l’atmosfera. Enrique Alcántara, president d’Apartur, s’ha felicitat per l’aposta del sector per les energies renovables i, en concret, per aquest acord, perquè és "un pas més en el compromís que tenim des del sector per generar canvis positius en el nostre entorn". Així mateix, ha destacat que “volem ser líders a la ciutat i en el sector turístic en la promoció de la sostenibilitat".

Per tal de donar a conèixer aquest conveni de col·laboració amb HolaLuz, al que es preveu que s’acullin la gran majoria dels habitatges turístics que formen part de l’associació, Apartur engegarà properament una campanya de comunicació. Aquesta acció s'emmarca dins de les polítiques de responsabilitat social corporativa de l’associació, que està compromesa amb la responsabilitat mediambiental dels apartaments turístics amb el seu entorn.

Aposta pel turisme responsable

Des d’Apartur es treballa per tal de fomentar un model de turisme responsable i sostenible que beneficiï tota la ciutat de Barcelona. Així, a més d’aquest acord, en l’àmbit social l’associació col·labora en campanyes solidàries coordinades amb entitats del tercer sector (amb aportacions econòmiques, formació, ajuda a la inserció laboral, cooperació en voluntariat…) i en la promoció del comerç local. En aquest sentit, cal destacar que el 32% de la despesa indirecta que van realitzar els turistes allotjats en apartaments regulats a la ciutat correspon a aquest tipus de comerç (195,2 milions d’euros durant l’any 2017).

Quant a l’àmbit mediambiental, l’associació té un conveni amb l’Institut Responsable de Turisme mitjançant el qual tots els associats d’Apartur disposen d’uns criteris comuns exclusius per aconseguir la certificació “Biosphere Responsible Tourism”, el segell que garanteix el compliment d’una estricta normativa en matèria de sostenibilitat en els apartaments turístics. Així mateix, l’associació també promou la utilització dels mitjans de transport ecològics i dels aparells de baix consum i màxima eficiència energètica.

 

Members area