Els apartaments turístics esdevenen la millor oferta d'allotjament per a les famílies

Nota de Prensa, 18/07/2007

 ·      Aquesta oferta turística permet als turistes que viatgen amb nens potenciar les relacions entre pares i fills durant el temps de vacances i gaudir de destinacions allunyades del país d’origen amb un cost econòmic raonable. ·     

 L’ocupació dels apartaments turístics de Barcelona aquest mes de juliol superarà el 74%. La majoria d’usuaris són turistes (84%), concretament famílies britàniques, franceses i de Benelux.  

Barcelona, 16 de juliol de 2007. Viatjar a l’estranger amb tota la família pot ser una experiència molt enriquidora però també una gran despesa econòmica. Per aquest motiu els apartaments turístics han esdevingut la millor oferta turística de Barcelona per aquest perfil de turistes. Segons l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), la diversitat del sector a Barcelona és molt gran, una nit pot costar des de 35 fins a 150 euros, tot depèn dels metres quadrats, serveis i ubicació de l’apartament. “Generalment, l’apartament és un allotjament més barat per una família que un hotel, ja que en aquest establiments les famílies estan obligades a llogar diverses habitacions i els pares no poden controlar els menors, inconvenients que han convertit els apartaments en una oferta imprescindibles a qualsevol capital europea”, explica Joaquim Mestre, president d’Apartur.         

A més, en els apartaments turístics, els pares poden potenciar les relacions amb els fills compartint totes les accions quotidianes com si fossin a casa. Les famílies que escullen llogar un apartament turístic són viatgers que solen sortir dels circuits turístics tradicionals, per exemple, compren i consumeixen en els establiments comercials i de restauració del barri on es troben situats. “Els apartaments han de complir totes les normatives d’habitabilitat com qualsevol habitatge, per tant, les famílies s’organitzen com si fossin a casa, encara que, durant el dia, en comptes d’anar a l’escola o a treballar van a visitar els atractius de Barcelona”, explica el President d’Apartur. 

Cap a la plena ocupació

Les dades d’aquest mes de juliol corroboren aquesta tendència anual. Les reserves a mitjans del mes de juny ja apuntaven a una ocupació dels apartaments turístics de Barcelona per a aquest de mes de juliol del 74%, una dada positiva si tenim en compte que generalment quan la calor augmenta els turistes abandonen l’asfalt de les grans ciutats i van cap a la platja. Segons les reserves d’última hora, però, que solen representar un percentatge cada cop mes important, aquest percentatge pujarà i a final de mes podria arribar a superar-se el 85% d’ocupació. D’aquest usuaris un 84% són turistes; la majoria famílies procedents de Gran Bretanya, França i Benelux. En segon lloc trobem grups d’amics i parelles.        

Aquestes primeres setmanes de juliol un 75% dels empresaris del sector ha establert tarifes de temporada alta, la resta es manté en preus de temporada mitja. El preu mig per persona és de 35 euros i la mitjana de l’estada és de pràcticament 5 dies, amb més preferència el divendres i els caps de setmana.

Members area