Els executius omplen els apartaments turístics pel Mobile World Congress

APARTUR L’ocupació dels allotjaments d’APARTUR supera el 90%, 22/02/2012

Barcelona, 22 de febrer de 2010.– Els apartaments de Barcelona canvien els turistes pels executius durant el Mobile World Congress que se celebra a la capital catalana de dilluns a dijous de la setmana que ve. Les dades de l’enquesta d’ocupació de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) revelen que el 92% dels allotjaments estaran ocupats entre el 27 de febrer i l’1 de març. Segons el vicepresident d’APARTUR, Franck Granados, “les reserves han arribat tard però les dades d’ocupació són un 10% superiors a les de fa dos anys”. Unes dades que encaixen amb la voluntat dels organitzadors del congrés, que plantegen un creixement en expositors i número de visitants.

L’alternativa a l’hotel

És en aquest sentit que Granados explica que els apartaments turístics “resolen la falta puntual de places hoteleres a Barcelona”. Tot i que les reserves habituals són “fonamentalment de tipus familiar”, l’ocupació que generen els congressos és d’una “gran ajuda” per a “completar el volum de negoci durant la temporada més baixa de l’any”. Des d’APARTUR, també constaten que “els executius que assisteixen al congrés de mòbils i volen aprofitar el viatge per a fer una estada en família a Barcelona, prefereixen allotjar-se en un apartament enlloc de fer-ho en hotels”.

Les dades

L’ocupació dels apartaments turístics d’APARTUR serà del 92% entre el 27 de febrer i l’1 de maig, coincidint amb el Mobile World Congress. Els assistents al congrés de mòbils estaran a Barcelona una mitja de 4,5 dies. El preu mitjà per persona i nit que pagaran els executius allotjats en apartaments és de 66€. Els clients que han contractat els serveis d’APARTUR durant el Mobile World Congress són majoritàriament del Regne Unit, els Països Nòrdics, França, els Estats Units i Àsia.

APARTUR

La filosofia i màxim objectiu de l’entitat és representar i aglutinar tots els seus afiliats, contribuint a la defensa i a la promoció dels seus interessos professionals, laborals, econòmics, socials i culturals. Permet una posició conjunta, amb un diàleg permanent i constructiu amb els organismes públics, tant des del punt de vista estratègic i de normativa i regulació del sector, com d’altres temes relacionats, com la promoció de Barcelona o la seguretat dels turistes. L’associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) està formada per un centenar d’empreses associades, totes explotadores d’apartaments turístics, que són pràcticament totes les empreses d’un sector amb una oferta de prop de 2.500 apartaments.

L’associació considera que l’apartament turístic contribueix a un model de turisme no massiu, amb una clientela que cerca un coneixement profund de l’entorn i difon una imatge de proximitat real de Barcelona als països d’origen. L’apartament turístic reglat aporta garanties al consumidor i a la societat, quant a bona gestió d’aquesta oferta d’allotjament. El sector genera beneficis als petits establiments comercials urbans, contribueix a la millora i renovació de les estructures. Per això, l’Associació defensa una regulació dels apartaments turístics per garantir la qualitat dels serveis i l’excel·lència en la gestió.

Members area