Els usuaris d’apartaments turístics deixen més de 146 milions d’euros l’any a la ciutat de Barcelona

Dona, 43 anys, de classe mitja-alta, europea, que ve a la ciutat comtal amb la seva família per estar-s’hi una mitja de 5,8 dies. Aquest és el perfil de l’usuari d’apartaments turístics a la ciutat de Barcelona segons un estudi presentat per APARTUR., 12/07/2011
Els usuaris d’apartaments turístics deixen més de 146 milions d’euros l’any a la ciutat de Barcelona

Els usuaris d’apartaments turístics de Barcelona deixen, a l’any, una mitja de 146.228.967, 95 euros a la ciutat, segons l’estudi presentat aquest matí per l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR). L’estudi, elaborat en col·laboració amb el CETT-UB, determina que el perfil d’usuari d’aquesta modalitat d’allotjament és el d’una dona de mitjana edat (43 anys) i classe mitja-alta que visita Barcelona amb la família atreta per l’oferta cultural de la ciutat.

 

L’informe determina que als apartaments s’allotgen una mitja de 3,4 persones i que solen passar a la ciutat de 3 a 5 dies (5,8 dies de mitjana). En quant a la procedència, el 90,2% dels visitants son estrangers per només un 9,8% d’espanyols que escullen l’opció dels apartaments turístics. El 66,2% son europeus, el rànquing l’encapçalen francesos i anglesos amb un 20,9 i 12,4% respectivament, i un 10,2% son nord-americans.

 

La despesa mitjana per persona i dia, sense tenir en compte despeses d’allotjament, és de 74 euros al dia. Tenint en compte que l’associació te censats 2.388 apartaments a l’àmbit metropolità, la mitja de persones que s’allotgen a cada apartaments, i que durant el darrer any l’ocupació mitja ha estat del 67,26%, podem inferir, explica David Riba, president d’APARTUR, que la despesa anual estimada dels usuaris d’apartaments turístics a la ciutat de Barcelona és de 146.228.967,95 euros. “Això significa un impacte econòmic de gran rellevància per a la ciutat i creiem que ens legitima a ser considerats, a tots els efectes, com un agent turístic més de la ciutat de Barcelona

 

 

 

Per 4 de cada 10 turistes l’opció apartament era indispensable en el seu viatge

El 45.5% dels enquestats afirma que el fet de poder allotjar-se en un apartament turístic ha estat decisiu a l’hora de triar la ciutat de Barcelona com a destinació, la qual cosa, subratlla Riba, “demostra la importància de disposar d’aquest tipus d’oferta d’allotjament a la ciutat”. Pel 10,8% era condició indispensable, el 13,5% probablement no haurien triat Barcelona sense aquesta opció d’allotjament i un 21,2% consideren que el fet de trobar un apartament va ser decisiu a l’hora d’escollir Barcelona com a destí de les seves vacances.

 

En cas de tornar a visitar la ciutat, el 98,7% dels enquestats assegura que repetiria la seva experiència en un apartament turístic, un 51,4% afirma que segur que tornaria a allotjar-se a un apartament i un 47,3% que probablement ho faria. Xifres, totes dues, que demostren pels responsables de l’Associació d’Apartaments Turístics, l’alt grau de satisfacció de l’experiència viscuda als apartaments turístics. En un 82,9% de respostes, l’experiència viscuda a l’apartament ha superat les expectatives prèvies al viatge. I això, per David Riba, “ens ha d’animar a continuar treballant en la qualitat”.

 

També és significativa la dada que afirma que una majoria significativa dels turistes (61,1%) creu que una classificació per categories dels apartaments ajudaria molt (20,4%) o bastant (40,7%) a decidir quin triar.

 

Barcelona: ciutat cultural i gastronòmica

L’informe reflexa també que els usuaris d’apartaments turístics trien la ciutat de Barcelona atrets per la seva oferta cultural (90,8%), la seva oferta d’oci (69,4%) i el clima i l’oferta gastronòmica (64,2%). El 85,3% dels turistes que s’allotgen en un apartament turístic ha viatjat a Barcelona per oci, tot i que cal destacar el 9,5% que està a la ciutat per feina i el 2,4% que ho fa per visitar familiars o per rebre tractaments mèdics.

 

La majoria d’usuaris, més del 55,2%, ens han indicat que no van tenir cap altre ciutat alternativa en consideració a l’hora de triar Barcelona per passar aquests dies de vacances”. Això, per David Riba, president de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona, “demostra el poder i atractiu de la marca Barcelona. Una marca que entre tots hem de cuidar i potenciar si volem continuar sent un referent en el món del turisme i atraient els nostre veïns com fins ara

Members area