Estudi del Impacte social i econòmic dels habitatges d'ús turístic de FEVITUR

El 14% dels turistes a Espanya s'allotgen en habitatges vacacionals i deixen més de 2.600 milions d'euros, 29/06/2015
Estudi del Impacte social i econòmic dels habitatges d'ús turístic de FEVITUR

Els turistes que es van allotjar en habitatges d'ús turístic durant el 2014 van generar una despesa total de 2.685.219.930 euros entre allotjament i despeses durant el viatge, segons es desprèn de l'estudi Impacte social i econòmic dels habitatges d'ús turístic a Espanya, realitzat per la Federació Espanyola d'Habitatges Turístics (Fevitur) i l'escola de negocis ESADE.
 
L'estudi, presentat aquest dilluns a Madrid, ha analitzat l'impacte d'aquest tipus d'allotjaments a les ciutats de Barcelona, ​​Madrid, Sant Sebastià i Granada, i a les regions costaneres de Mallorca i Calp (Alacant). I té tres grans objectius, la comprensió del lloguer vacacional, el dimensionament del mercat i l'obtenció de l'anàlisi d'impacte econòmic i social del sector.
 
Entre les principals conclusions de l'estudi:
 
- EL 86% dels turistes que s'allotgen en habitatges dús turístics són famílies.
 
- El 14% de turistes a Espanya s'allotgen en pisos turístics i deixen més de 2.685 M € en allotjament i despeses en aquestes 6 ciutats.
 
- El 32% de turistes no aniria a un destí si no pogués allotjar-se en un habitatge d´ús turístics, una proporció que augmenta entre els turistes estrangers i majors de 54 anys
 
- 9 de cada 10 turistes valoren positivament la seva estada i recomanarien allotjar-se mitjançant aquesta fórmula. Una tercera part de la despesa generada en menjar, transport, activitats, etc, se l'emporten els comerços de proximitat.
 
 

Members area