La bona convivència entre establiments turístics i veïns és imprescindible

17/01/2015

Diversos mitjans es fa resó aquest cap de setmana (Diari ARA i El País) de la problemàtica de dues famílies de l'Eixample que expliquen les dificultats que estan patint per viure en un bloc ple de pisos turístics. A partir d'aquests articles, l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona vol deixar clar que aquest tipus de situacions són intolerables. La bona convivència amb els veïns és la condició "sine qua non" perque puguin haver pisos turístics en edificis. Aquesta és una situació intolerable que esperem l'Administració posi fi de manera immediata.

Negre BCN Apartments no és associat d'APARTUR. No volem empreses a la nostra associació que no sàpiguen gestionar establiments turístics.

Per tal de garantir que situacions com aquesta no es repeteixin, estem treballant des de l’inici de l'any en:

1. La creació de la Oficina d'Atenció al Veí dintre d'APARTUR, on puguem tenir coneixement de problemes de convivència amb els veïns. A partir de la localització de problemes veïnals tindrem la oportunitat de intercedir per tal de que desapareguin, i en cas de que no ho facin lluitarem pel tancament d’aquests establiments turístics.

2. La elaboració d'un manual de bones pràctiques veïnals, pels turistes i pels gestors i també els propietaris de pisos turístics, on ajudarem a que la convivència amb els veïns sigui l'adequada. Sense bona convivència no hi ha futur per cap tipus d’establiment turístic.

3. La promoció del turisme familiar a Barcelona. El turisme familiar és el que interessa a la ciutat i és el tipus de client més habitual dels habitatges d'us turístic, seguit de les parelles sense fills. És el tipus de turisme que tots volem i considerem que pot conviure amb veïns.

4. Una millor resolució dels problemes puntuals. Necessitem l'ajut de l'Administració per tal de que quan hi hagi un client molest se'l pugui fer fora del pis de forma immediata.

5. Ajudar a l'Ajuntament amb l’eradicació dels establiments turístics il·legals (pisos, albergs, pensions, etc.), i encara més, si estan en edifici de veïns. A un pis turístic il·legal sense persona de contacte, sense telèfon 24 hores, és més difícil resoldre problemes de convivència. S'està avançant molt al districte de Ciutat Vella en aquesta matèria i esperem que continuï a la resta de la ciutat. No només cal fer-ho a nivell d'inspecció al carrer sinó que hi ha molta feina a fer a través dels grans canals de venda internacionals.

Amb tot això, quedem a plena disposició d'aquesta família, així com de qualsevol veí que es trobi en al seva mateixa situació, per ajudar en tot el que puguem per tal que no hagin de partir cap tipus de molèstia.

Enrique Alcántara

President APARTUR

 

 

 

Members area