"La congelació de llicències d’habitatges d’ús turístics és arbitrària i injusta"

Pel sector és inadmissible que es prohibeixi l’activitat per culpa dels pisos turístics il·legals i recorda que això no passa en cap altre sector. És una mesura populista que afavorirà la creació d’il·legalitat., 10/03/2016

L'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) lamenta que finalment l'Ajuntament tiri endavant una regulació dels allotjaments turístics que tanca el possible creixement en número de pisos turístics.

Per Enrique Alcántara, president d’APARTUR, “no hi ha hagut voluntat de treballar en un model, responsable i sostenible, i que serveixi d’una vegada per regular adequadament el futur dels habitatges d’ús turístics a Barcelona i l’única solució que ha sabut trobar l’ajuntament és la de la congelació”. Per la patronal dels apartaments turístics aquesta congelació “no és legal” ja que prohibir una activitat econòmica innòcua a tota la ciutat i de forma generalitzada és contrari a dret. “No es pot prohibir una activitat per culpa dels pisos turístics il·legals, és inadmissible i no passa a cap altre sector. Ningú s’imagina prohibint obrir més comerços a la ciutat per culpa dels manters o bars per la propagació de llauners als carrer de la ciutat”.

Per l’Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona aquesta nova regulació perpetua el model actual que només beneficia grans empreses i és contrari a la redistribució entre petits propietaris. L’experiència de Ciutat Vella, comenten des d’APARTUR, demostra que congelar llicències no soluciona el problema real dels habitatges d’ús turístics que en part ve donat pels il·legals.

Per a l'associació, la proposta aprovada aquest dijous per la comissió de govern de l’ajuntament de Barcelona, no solucionarà els problemes reals dels veïns amb els habitatges d’ús turístic. "Portem dos anys reclamant un model responsable i sostenible, econòmicament i mediambientalment, que incentivi l'activitat del petit comerç i la redistribució dels beneficis del turisme en perfecta convivència amb els veïns. I després de dos anys de moratòria a Barcelona, ​​que suposadament anava a permetre trobar un model equilibrat per a tots els actors, en què ningú ha fet res, la proposta de l'Ajuntament és arbitrària i injusta".

Entre les queixes de l’associació al Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT) es suma que el procés de debat participatiu previ ha estat un procés només de cara a la galeria del consistori. “No s’ha treballat de forma real els problemes i possibles solucions per millorar la gestió turística de la ciutat”

 

Members area