“La moratòria multiplicarà l’allotjament il·legal a Sitges i farà que l’activitat quedi fora de control”

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona posa en dubte que la nova mesura adoptada pel consistori de Sitges serveixi per posar fre a l’increment del preu del lloguer a la localitat. Per la patronal, el problema és que l’oferta d’allotjaments il·l, 22/12/2016

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) critica la moratòria aprovada aquest dijous per la junta de Govern de Sitges i que prohibirà l’expedició de noves llicències d’habitatges d’ús turístics a la localitat. L’Ajuntament de Sitges ha pres aquesta decisió per frenar l’increment del preu del lloguer a la ciutat. Des d’APARTUR es posa en dubte la mesura i en les diverses reunions mantingudes amb el govern municipal s’ha demostrat, amb dades a la mà, que aquesta pujada de preus res té a veure amb el turisme.

L’experiència de les moratòries de Barcelona demostra que no donar noves llicències no és la solució. Al contrari, explica Enrique Alcántara, president d’APARTUR, “tancar l’aixeta a noves llicències no farà més que augmentar el parc d’allotjaments il·legals, que actualment ja és superior a l’oferta legal”.

Des de la patronal s’aposta per legalitzar l’oferta actual per millorar el control i la fiscalitat. “Hem intentat explicar als representants polítics quines són les causes de la pujada dels preus del lloguer i ens hem ofert a ajudar en campanyes informatives però els ha semblat una opció massa complicada. Creiem que han optat per una solució que multiplicarà l’allotjament il·legal i farà que l’activitat quedi totalment fora de control”, reflexiona Alcántara.

Members area