“La suspensió de llicències és un episodi més d’una operació de linxament continu de l’Ajuntament de BCN contra els apartaments”

24/10/2014
“La suspensió de llicències és un episodi més d’una operació de linxament continu de l’Ajuntament de BCN contra els apartaments”

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) no s’estranya per la darrera decisió presa per l’Ajuntament de la ciutat. La suspensió de llicències anunciada pel govern municipal és un episodi més d’una operació de linxament continu de l’Ajuntament de Barcelona contra el sector dels apartaments turístics. La patronal del sector denuncia que la decisió de la Comissió d’Habitatges d’Ús Turístic és una imposició arbitrària i injusta que el consistori ha pres sense consultar el sector ni presentar cap estudi de cap mena.

APARTUR recorda a l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que aquesta comissió teòricament estava pensada per estudiar i planificar de la ma del sector una forma més ordenada de creixement de llicències a Barcelona i no per tancar la porta a les llicències turístiques, condemnant el sector al creixement zero.

“Aquesta decisió ha estat motivada únicament per raons polítiques, ja que existeixen informes d’Urbanisme que preveuen la possibilitat de concedir noves llicències en funció de les diferents densitats i de les llicències ja existents en els diferents barris de Barcelona”, ha etzibat el president de la patronal, David Riba.

APARTUR lamenta que des de l’alcaldia de la ciutat s’hagi ignorat aquesta possibilitat i que la decisió de l’alcalde estigui presa des de l’electoralisme. “Malauradament ja ens ho temíem. Ho ha tornat a fer”, denuncia Riba. La patronal adverteix al govern municipal que encara és a temps de reconsiderar la decisió i li recomana tornar a convocar la Comissió d’Habitatges d’Ús Turístic i recuperar el diàleg amb el sector per planificar plegats l’evolució dels apartaments turístics pels pròxims anys.

L’associació d’apartaments turístics recorda que ja el passat mes de maig l’Ajuntament va aprovar una suspensió cautelar de llicències per un any que ni tan sols s’ha esgotat quan ja hi ha sobre la taula una nova moratòria que condemna de mort el sector i que només farà que portar a la ruïna a petites i mitjanes empreses, a banda de fer aflorar encara més l’economia submergida.

Des de l’Associació s’aposta per consolidar un marc normatiu com el vigent fins al moment, que garanteixi les obligacions del sector a l’hora que dota a l’administració i a les comunitats de veïns de les eines necessàries per tenir control sobre l’activitat. En aquest sentit, APARTUR recorda que Barcelona està sortint més ben parada de la crisi que altres ciutats gràcies, en part, a la força del turisme. “Està demostrat que els visitants que s’allotgen en apartaments  fan molta més despesa en el petit comerç de proximitat que els clients d’altra modalitat d’allotjament i un 23% dels turistes que opten pels apartaments turístics en les seves estades a Barcelona, escollirien una altra ciutat en cas de no poder allotjar-se en apartaments”, defensa David Riba.

Members area