L’ocupació als apartaments turístics de Barcelona arribarà al 92% per Setmana Santa

APARTUR preveu que els preus recuperin nivells de 2019 . Torna el turista internacional tot i que encara és majoritàriament d’origen europeu. Els habitatges d’ús turístic surten reforçats de la crisi de la Covid i es consoliden com l’allotjament preferit , 07/04/2022

Els apartaments turístics de Barcelona preveuen penjar el cartell de complet aquesta Setmana Santa. L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) preveu una ocupació mitjana del 92%, una xifra que recorda les ocupacions del 2019 i que es considera tot un èxit, sobretot si es té en compte que els preus també comencen a situar-se a nivells previs a la pandèmia.

Per Enrique Alcántara, president d’APARTUR, aquestes dades demostren que “el sector va per bon camí i que l’habitatge d’ús turístic és el tipus d’allotjament que ha sortit més reforçat d’aquesta crisi”. La independència, privacitat i possibilitat d’aïllament que ofereix aquest tipus d’allotjament són elements clau per a les famílies en la seva tria.

Per nacionalitats, la ciutat i el sector recuperen el turista internacional, tot i que encara majoritàriament serà d’origen europeu. El president de la patronal d’apartaments turístics alerta que els turistes nord-americans i els asiàtics encara no estan arribant.

Enrique Alcántara aplaudeix el nou escenari després dels “dos anys terribles” que ha viscut el sector, amb reduccions de facturació de fins a un 95% i un endeutament generalitzat, on les empreses han pogut sobreviure gràcies a crèdits ICO. Ara, assegura, “toca ser optimista”, amb un mes de març que s’ha tancat amb una ocupació mitjana del 80%. El sector preveu que la tendència positiva es mantingui durant la temporada d’estiu. En aquest sentit, tot i que els viatgers cada cop reserven amb menys antelació, els apartaments turístics de Barcelona ja tenen una previsió d’ocupació del 50% pel mes de maig i del 55% pel Primavera Sound al mes de Juny.

Members area