L?ocupació mitjana dels apartaments turístics a Barcelona arriba al 76% durant el mes d'agost

Nota de premsa, 02/09/2008

 

Ofertes i baixades de preus limiten el descens en l’ocupació en referència a l’any passat   

El preu mig per persona i dia ha estat de 35 euros, inferior al del 2007 i l’estada mitja ha estat de 4,64 dies   

Un 98% dels ocupants d’apartaments han arribat a Barcelona per fer turisme 

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) preveu, d’acord amb un sondeig previ al tancament del mes d’agost, que la ocupació mitjana durant el mes d’agost ha estat del  76%. Situat un parell de punts per sota del mateix període, ara fa un any, es pot valorar positivament donat l’increment d’oferta no reglada que s’intueix hi ha hagut, tot i que no es disposa de xifres o estimacions al respecte.

Aquesta ocupació s’ha assolit gràcies a una forta disminució del preu mig i a ofertes i aplicació de tarifes de temporada mitja. Així, el preu mig per persona i dia ha estat de 35 euros aquest any contra els 47 euros de l’any passat. La tendència d’estades més curtes que registra en general el turisme a Barcelona no s’observa en el segment dels apartaments turístics que es manté en 4,64 dies. Tot i això, la ocupació queda força concentrada cap a finals de setmana, de dijous a diumenges. 

Els visitants son fonamentalment parelles i famílies  i la seva procedència és principalment del Regne Unit i França, amb una menor incidència d’espanyols i italians. El perfil d’usuari de temporada d’estiu en comparació amb la resta de l’any, i fins i tot amb l’any passat al mateix període varia notablement, ja que, un 98% dels clients que s’han allotjat durant el mes d’agost a un apartament turístic venien a Barcelona a fer turisme contra un 9% de viatgers de negoci a l’agost 2007. Franck Granados, vicepresident  d’APARTUR  comenta aquest canvi afirmant que “aquest estiu, està clar que molts visitants s’han mostrat disposats a fer vacances relativament semblants a les de l’any anterior, però ho han acabat fent a l’últim moment, tot esperant ofertes i rebaixes d’última hora, i el sector s’ha hagut d’ajustar a aquesta conjuntura”.  

Members area